• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeni Leicester geliyor NEVZAT GÜZELIRMAK

Yeni Leicester geliyor

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.11.2016, 00:00

Başakşehir takımı 12 maçtır yenilmeyen, son 8 maçta da kalesinde gol görmeyen bir ekip. Artık son derece başarılı bir teknik direktör olduğunu herkese kabul ettiren Abdullah Avcı'nın, F.Bahçe'den, G.Saray'dan ayrılan Emre Belözoğlu, kaleci Volkan, Batdal, Bekir ve Uğur Uçar gibi yıldızları toplayıp yeniden yarattı, İkinci Bahar'larını yaşatıyor, zirvede şampiyonluğa doludizgin koşuyor. Doğrusu bu mütevazi ekibin bu çıkışı tüm futbolseverlerin gönlünü kazanıyor. Hemen her hafta yorumları görüyoruz: "Çok fazla gidemez, dağılır...Kadrosu çok zengin değil" Ama Başakşehir, geçen sezon İngiltere Ligi'nde hiç beklenmedik şekilde devler arasında şampiyonluğa ulaşarak herkese parmak ısırtan Leicester City'ninkine benzer bir başarıya doludizgin gidiyor. G.Saray gibi bir güçlü rakibi TT Arena'da yenmek kolay bir iş değil.
Cim-Bom'un Riekerink'le nereye kadar gidebileceğini bilemiyoruz ama, oyuncu tercihleri kuşku verici. Podolski gibi bir golcüyü yedek bırakıyor, Sinan'a ilk kez forma veriyor. G.Saray'ın defansını organize etmesi şart. 1.96 boyundaki Mehmet Batdal'ı beline kadar gelen Sabri'ye tutturmak büyük gaftı, Başakşehir'in ilk golü öyle geldi. Riekerink'in Serdar Aziz gibi iyi fizikli bir adamı niye yedek oturttuğunu anlamak da güç. Ayrıca Selçuk ve Schneider'in hızlı ama tekniği zayıf Bruma'yı rakiple birebir buluşturmalı. Devre sonunda kaçtı, Eren'e harika bir asist yaptı, o atamadı. Aksi halde defansın arasına dalarsa top kaybediyor, randımanı azalıyor. Maçın ilk yarısı iki takımın birbirlerini kollamalarıyla geçti, kalite vasatın üzerine çıkamadı. Takımlar birbirinin kopyası birer gol attı. İlkinde yan toplardaki zayıflığı yedikleri 6 golün 4'ünü defans karmaşasıyla yedikleri ortada. Schneider'in frikiğine 4 boş G.Saraylı arasından Sinan kafayı vurdu, golü attı. Hemen birkaç dakika iki eski futbolcusunun azazliğine uğradı. Uğur Uçar ortaladı, Mehmet Batdal kafayla Muslera'yı mağlup etti. İkinci yarıda F.Bahçe orta sahasında bile at koşturacak yetenekteki Emre Belözoğlu topu Yalçın kafasına ışınladı, o da takımını yine kafayla öne geçiriverdi. Özeti şu: Başakşehir kaçıyor, bu yenilgi G.Saray'ı ise geriletir. Hakem Ali Palabıyık kötü bir yönetim gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA