• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göztepe için kader yılı NEVZAT GÜZELIRMAK

Göztepe için kader yılı

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.06.2017, 00:00

Göztepe 14 yıl süren Süper Lig hasretini şükürler olsun dindirdi. Bu zaferi sadece Göztepeliler değil, tüm İzmir günlerdir şölen havasındaki eğlencelerle kutluyor.
Ama sarı-kırmızılı takımın artık bu sevinç yumağını bırakıp gerçekçi adımlar atarak Süper Lig'de kalıcı bir kadro oluşturması gerek.
İstatistiklere bakarak uyarmalıyım ki, Süper Lig'e çıkan takımlardan yüzde 75'i ertesi sezon düşmüş. Bu istatistiği sezonu başarılı geçirip bozmalıyız.

Göztepe'yi tanıyacak

Göztepe'nin yeni teknik direktör olarak Tamer Tuna'yı getirmesi şu anda iyi bir seçim olarak görünüyor. Çünkü onu yakından tanıyanlar, "Sergen Yalçın'ın arkasındaki gizli kahramandı. Güneş'in iki sezondur bu kadar başarılı olmasının arka penceresinde Tuna var" diyorlar. Hocanın bu en büyük ligde başarılı olması için hepimiz gerekli desteği vereceğiz.
Bu büyük taraftar da, inanıyorum onu kucaklayacak, bağrına basacaktır. İlk sezonu çok önemli... Eğer Göztepe, Tuna ile Süper Lig'de tutunmasını bilirse gerisi kolay. Hem camiayı tanır, hem İzmir'in özelliğini kavrar.

İstikrar çok önemli

Göztepe'nin başarılarla dolu dönemini bir hatırlayacak olursak sırrı istikrardır... Adnan Süvari ağabeyimiz 11 yıl teknik direktör olarak kaldı... Çok uzağa gitmeyelim, Akhisar da bu lige temel atmayı 4 yıl boyunca arkasında durduğu Hamza Hamzaoğlu ile yakaladı. Hocayı seçmekle iş bitmiyor. Transfere ağır- lık verilmeli.kariyerli oyuncuları açıklamalı... Göztepe başka kulüplerde tutuamayanların deneme kapısı olmamalıdır...
Özellikle menajerlerin, aracıların tuzağına düşülmemeli. Bana başvuranları gördükten sonra kimbilir yöneticileri nasıl sıkıştırıyorlardır. Zaman daralıyor.
Başta bugün topbaşı yapacak olan G.Saray başta, tüm takımlar kadrolarını belirledi, sezonu peşpeşe açacaklar. Bilinmelidir ki Göztepe İzmir Futbolu adına bu en büyük ligde çetin sınavlardan geçecek. Dileğim, yöneticisi, teknik heyeti, futbolcusu ve taraftarıyla İzmir'i korkulan bir deplasman haline sokmasıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA