• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Akhisarspor eskisi gibi değil NEVZAT GÜZELIRMAK

Akhisarspor eskisi gibi değil

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.09.2017, 00:00

Yenik duruma düştüğü son karşılaşmada Kardemir Karabükspor'u 2-1 yenerek moral bulan Akhisar Belediyespor için Konyaspor maçı çok kritikti. Son üç maçta puan dahi alamayan Konyaspor, Akigo için yaralı bir aslan gibiydi. Ayrıca Akhisar son deplasman maçında Bursaspor'a yenilmiş ve kötü bir görüntü sergilemişti.
Kısacası maçın zor geçeceği her halinden belliydi. Nitekim de öyle oldu. Maçın 18. dakikasında Eren Albayrak'ın pasında Ömer Ali Şahiner skoru 1-0 yaptı. Geriye düşen Akhisar için zor anlar başlamıştı.
Gözler doğal olarak ofansif yönü fazla olan Olcan Adın ile golcü Paulo Henrique'ye yöneldi. Ama onlar da markaj altında kalınca işin rengi de ortaya çıktı.

KONYASPOR RAKİPTEN HİÇ ÇEKİNMEDİ

Konyaspor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay'ın ikinci yarıya savunma oyuncusu Eren Albayrak'ın yerine Patrick Friday Eze ile başlaması ev sahibinin hiç de skorun üzerine yatmayacağının göstergesiydi. Nitekim Patrick Friday Eze golünü attı, Konya da rahatladı. Akhisarspor için tek bir seçenek kalmıştı o da her şeyi göze alıp top yekun saldırmaktı.
Risk alan Akigo, Ömer Bayram'ın soldan bindirmeleri ile etkili olmaya çalıştı.
Ama Olcan yine son vuruşlarda başarısızdı.
Henrique'den ve Daniel Larsson'dan istediği verimi alamayan Okan Buruk ise Barbosa ve Hora ile yaptığı hamlelerden karşılık alamadı. Özellikle geçen sezon Konyaspor'da oynayan Ioan Hora vasatın bir türlü üzerine çıkamayınca Ege ekibinin eli kolu bağlandı.

HAMLELER VE ALTERNATİFLER

Konyaspor kaleci Lukac'ın gereksiz yere yaptırdığı penaltıyı değerlendiremedi ama maçı zorlanmadan kazanmasını bildi. Evindeki maçlarda her ne kadar kazansa da Akhisar Bld. eskisi gibi yıpratıcı değil. Rakipler Olcan ve Henrique'yi kilitleyip Akhisar'ı çaresiz bırakabiliyor.
Okan Buruk'un artık sonucu değiştirecek başka hamleler yapması, ofansta alternatifler üretmesi ve savunmadaki zaaflara önlemler alması gerek. Aksi takdirde işler sarpa sarar benden söylemesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA