• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hırçın Kartal SELAHATTİN ERTAŞ

Hırçın Kartal

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.03.2016, 00:00


Selahattin ERTAŞ
selahattin.ertas@sabah.com.tr

İlkyarının en çarpıcı pozisyonu, Beşiktaş'ın verilmeyen penaltısıydı. Mustafa Yumlu'nun eliyle engellediği topu hakem Bülent Yıldırım ile yardımcıları, eşittir 6 göz, ne ilginçtir, göremedi! Daha vahimi çizgi hakemi de bizler gibi gözünün önündeki olayı izliyordu, yazık! Sanırım Yumlu'yu Trabzonspor'un kalecisi sandılar! Üstüne Cavanda'nın geri pasında topu elleriyle alan kaleci Esteban'ı da görmeyerek bal üstü kaymak yaptılar!

İlk yirmi dakika tam bir kör döğüşüydü. Hami hoca ileride Cardozo'yu tek forvet oynatırken, orta sahayı kalabalık tutma stratejisiyle takımını sahaya sürmüştü. Beşiktaş ise klasik oyun düzeniyle sahada yer alırken, erteleme maçı yüzünden mecburi rotasyonda yeni transferler Aleksis ile Marcelo'nun yerine Necip ile Tosiç sahadaydı. Trabzonspor'un ortasahayı kalabalık tutmasıyla, Beşiktaş'ta Oğuzhan ile Sosa'nın verimleri düşerken, Ç. Rizespor maçının adamı Kerim Frei de istediği boş alanları bulamadı.

İkinci yarıda Şenol hoca, sakatlanan Tolga'nın yerine kaleci Güray'a eldivenleri teslim etmek zorunda kaldı. Bunun yanı sıra ilkyarıda hiç ileri gitmeyen Beck ile İsmail'in, geriden ileri çıkışlarla rakip defansı zor durumda bırakma gayretleri yerindeydi. İki bekin oyuna katılımlarıyla Beşiktaş baskıyı arttırdı Gomez'in golüne kadar da Trabzonsporlu futbolcular atak yapamadı desek yerindedir. Gomez'in golden önce öne doğru gidip sonra aniden geriye çekilip, hem rakibini aldatması hem de yarattığı alanla golü bulması, yerli forvetlere ders niteliğindedir!

Beraberliği yakalamak için iyice açılan Trabzonspor'un bu handikapını çok iyi değerlendiren siyah-beyazlılarda Olcay'ın uzun aradan sonra golle buluşması takım adına sevindiriciydi.

Beşiktaş galibiyeti isteyen taraftı ve istekli oyunuyla da hak ettiği üç puanı aldı.
Hakem Bülent Yıldırım kötü maç yönetti ve çaldığı hatalı düdüklerle her iki taraf oyuncularını çıldırttı desek yerindedir.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA