• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Fırsatı tepmek! SELAHATTİN ERTAŞ

Fırsatı tepmek!

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.04.2016, 00:00

Selahattin ERTAŞ

selahattin.ertas@sabah.com.tr

Ligde son haftalar her zaman tehlikelidir.

Şampiyonluğa oynayan takımların maçları…

Düşmemeye oynayan takımların maçları…

Önümüzde Avrupa Şampiyonası var; kendini göstermek isteyen ve vargücüyle oynayan futbolcular tehlikedir rakip için…

Ve kora kor mücadeleler, kimse kimsenin gözünün yaşına, şampiyonluk koşusuna bakmaz…

Rakip Kasımpaşaspor zaten ligin en istikrarsız ama tehlikeli takımı. Her an gol atabilecek bir dolu futbolcusu var. Buna dün akşam Beşiktaşlı futbolcuların top kaptırması eklenince kötü haber geliyorum der gibiydi.

Haftalardır kötü oynayan Olcay'a, Oğuzhan ve golü atmasına rağmen Sosa da etkilenince sıkıntılı dakikalar kaçınılmaz oldu. Siyah beyazlılarda Beck çok açıklar verdi. Alman panzeri Gomez de rakip defansın içinde kaybolunca en etkisiz maç oldu Beşiktaş için.

Kaleci Boyko'yu yediği gollerde suçlamak haksızlık olur. Çünkü ilk golde Beck hatalıydı, ikincisinde ise Scarione beklenmedik vuruş yaptı, kaleci için talihsiz andı.

Şenol hocanın oyuncu değişiklikleri yerinde ve doğruydu. Orta saha oyuncularının Kasımpaşa karşısında bu kadar çok pas hatası yapacaklarını sanırım o da tahmin etmiyordu. Şenol hocanın son dakikalarda üçüncü forvet olarak Pektemek'i de oyuna alması da ilginç hamleydi!

Kalan maçlarda şuna dikkat etmek gerek; Fenerbahçe'nin alacağı kötü sonuçlar üzerinden beklenti büyük stres yaratıyor futbolcular üzerinde. Şenol hoca ve ekibinin psikolojik yönden futbolcuları uyararak, kendi oyun sistemini kabul ettiren anlayışla kalan maçlara devam etmek en doğrusu olacaktır. Yoksa şampiyonluk baskısının yarattığı stres, yıllar sonra Beşiktaş'ın parmak uçlarına kadar gelen şampiyonluk kupasını kaçırtabilir!

Hakem Mete Kalkavan'ın oyuna etki edecek hatalı düdükleri olmadı. Pozisyonları yakından takip etti. Gösterdiği kartlar yerindeydi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA