• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Binaltmışaltı gün sonra! SELAHATTİN ERTAŞ

Binaltmışaltı gün sonra!

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.04.2016, 00:00

selahattin.ertas@sabah.com.tr

Stat muhteşem, seyirci daha muhteşemdi…

Öyle bir ambiyans oluştu ki, insanın tüyleri ürperiyordu… Yeni stattaki bu havayla birlikte artık, önceki sezonlarda olduğu gibi, hakemler çalması gereken ama çalmadıkları, çalamadıkları düdükleri öttüreceklerdir, bu kesin!

Şenol hoca sezon başından bu yana ilk kez Beck'i kesti sanırım. Yerine Serdar Kurtuluş'a yer vermesi kritik hamleydi. Öte yandan Kasımpaşa maçındaki kötü performansı yüzünden Necip'e de ilk onbirde yer vermedi.

Bu görüntü altında, lider olan Beşiktaş'ta futbolcularından şampiyona yakışır bir futbol beklentisi içindeydik. Siyah-Beyazlı oyuncular tüm hatlarıyla hücum ediyor, gol arıyordu. İlk dakikalardan itibaren çok iyi oynayan Sosa'nın ara pasıyla buluşan Gomez, kendine ve takımına yakışır golü attı.

Yeni statta maçın ilk golünü atan Alman Gomez, yıllar sonra rahmetli efsane Başkan Seba gibi bu şerefe nail oluyordu. Maçın hakemi Barış Şimşek de Arena'da ilk düdük çalan hakem olarak tarihi geçti.

Oyuna dönersek, bu tarihi günde Bursaspor'un bir sürpriz yapmak isteyeceğini düşünüyordum. Gerçekten de ilk golü yedikten sonra iyi onadılar. Daha önce belirttiğim gibi kaleci Harun müthiş yetenekli. Beşiktaş ataklarında kalesinde devleşti, farkın büyümesini önledi. Fatih Terim'in Harun'u Avrupa Şampiyonası kadrosuna alması gerek.

Gerçek şu ki, Beşiktaş'ta Sosa ile Oğuzhan oynamazsa takım tekliyor. Bu ikili koşmadı mı Atiba'ya büyük yük biniyor ve orta alanı rakip takım oyuncuları ele geçiriyor. Quaresma yine kendine oynadı. Bir iki trivela vuruş yapmakla maalesef takıma fayda sağlanmıyor! Ayrıca Portekizli'nin oyun içerisinde sürekli kanat yerini değiştirmesi hiç fayda sağlamıyor. Olcay Şahan da son maçlardaki kayıp oyununu yine sürdürdü. İnsan yeni stadın ve tribündeki muhteşem seyircinin hatırına iyi oynardı ama nerede?

Beşiktaş'ın defans zaafı sürüyor maalesef. Stoch'un attığı golde o pozisyon içerisinde 5 siyah beyazlı oyuncu vardı. Böyle bir takıma şu savunma yakışmıyor…

Maçın kırılma anları, önce kaleci Tolga'nın uzaktan atılan şutu inanılmaz şekilde kurtarması ve hakem Barış Şimşek'in Sosa'nın düştüğü pozisyondaki olmayan penaltıyı vermesiydi. O penaltı olsa da olmasa da Beşiktaş zaten golü bulacaktı.

Zor da olsa Beşiktaş'ın yeni statta, yıllar sonra seyircisinin önünde galip gelmesi önemliydi. Eğer Fenerbahçe ç arşamba günü derbide Galatasaray'a yenilirse, Beşiktaş şampi…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA