• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu hakemlerle lig sürer mi? SELAHATTİN ERTAŞ

Bu hakemlerle lig sürer mi?

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.01.2017, 00:00

Son günlerde Süper Lig hakemleriyle ilgili yazı dizileri ve köşe yazılarında eleştiriler yüksek dozda. Yirmi iki kişilik profesyonel hakem kadrosu yanlış diyenlere karşıyım. Düdük çalanlara verilen paraya da eleştiriler var, yanlış. Ligde milyon dolarlar dönüyor ve en büyük pay sahipleri kulüpler ile futbolcular.
Ki bu kulüplerimizin ve futbolcularının son zamanlarda ülkemize kazandırdıkları şampiyona başarıları da yok. Bırakın da profesyonel hakemlerimiz de paralar kazansın. Hatta profesyonel liglerde düdük çalan hakemlerimiz de kazansın. Profesyonel hakemlik ve 22 kişilik kadro çok doğru, sabredeceğiz.
Sorun uygulamada değil uygulayanlarda.
Atamaları yapan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ile Metin Tokat'ın hataları var.
Ayrıca gözlemciler ile babaoğul, akraba hakemler olayları var. Başkan Namoğlu kötü yönetim gösteren hakemlere ceza veremiyor. Şimdi devre arası semineri olacak. Seminer inşallah 'körler sağırlar birbirini ağırlar' durumuna dönmez. Bu hatalar ikinci yarıda devam ederse, başkan ve üyelerin koltuklarında oturamayacakları gerçek.
Bu arada MHK Başkanı Namoğlu'nun bir talimatı dolaşıyor dillerde. Kadın hakemlere 2. Lig ve 3. Lig'de maçlar verilmemesini istemiş. Eğer söylenen doğruysa düdük çalan kadın hakemlerin geleceğine engel olup, morallerini sıfırlamıştır.
Umarım yanlıştan çabuk dönülür..

Geç kalan özür

Deniz Ateş Bitnel'in hakemliğinin bitme noktasına getiren olayların kahramanlarından Salih Dursun'dan çok gecikmiş bir özür geldi. G.Saray maçında yere düşen kartı alıp, hakem Bitnel'e kırmızıyı gösteren Salih, dünyada olmayacak bir şeyi gerçekleştirmiş ve sadece Trabzonsporluların kahramanı olmuştu.
Antalyaspor'a gittiğin gün "O atmosferin içinde yaptığım hataydı, özür dilerim" dedi ama genç FİFA Kokartlı hakemin geleceğinin karartılmasındaki vicdani rahatsızlığını ömür boyu taşıyacağına eminim.

Beşiktaş yaşlanıyor

Beşiktaş'ın kadrosuna katmak istediği Eto'o 36 yaşında. Adriano 33, Atiba 32, Gökhan Gönül 33, Quaresma 30, Babel 30, Tosic 31, Gökhan İnler 32 yaşında. Yaşlarına bakıp aldanmayalım.
Hepsinin kalitesi tartışılmaz. Şenol hoca tecrübeli, genç oyuncuları rotasyonlarla bir arada oynatacaktır.
Yaşları konusunda spekülasyonlar yapanlara karşıyım, bu oyuncuların verimli olacaktır.
Ligimize değer katarlar da Avrupa'da 11'de yer vermek risk yaratacaktır o kadar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA