• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
19 yıldır öğrenemedi mi? SELAHATTİN ERTAŞ

19 yıldır öğrenemedi mi?

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.02.2017, 00:00

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım 19 yıldır görevinin başında. Onun tesisleşme ve kurumsallaşma yönünden kulübe katkıları inkar edilemez.
Ancak şampiyon yapan hocayı her seferinde yolladı. Zico'ya bile yapılanlar hala hatırda. Brezilyalı hoca yollandığından beri futbolda dikiş tutturulamıyor. Şimdi de Advocaat'la aralar limoni. Hoca her maç sonu yönetime, taraftara ince mesajlar yolluyor, anlayana...
Krasnodar maçı sonrası söyledikleri çok gerçekçiydi. Ama bu kadar gerçekçiliği ülkemiz yöneticileri ve taraftarı sevmez.

Gelecek belirsiz

Fenerbahçe ile Galatasaray'da sorunlar bitmiyor, taraftar mutsuz... Hollandalı hoca işbaşındayken;
Sneijder'ın kadro yaptığından, yönetimin işine karıştığına kadar medyada haberler yapıldı. En son Tudor'u başa getirme şekli de yanlıştı. Alınan ya da gönderilen transferlerin hiçbiri de yerini bulmadı. Başkan Dursun Özbek eleştiri yağmuru altında.
Başkan adayları meydana çıktı bile. G. Saray için gelecek hala belirsiz...

Ergin Ataman sus-pus

Galatasaray Odeabank'ta geçen sezon işler güzel gidiyordu, koç Ergin Ataman'ın havası başkaydı.
Hatta futbol takımının kötü günleri için "Bıraksınlar birkaç antrenman sonra futbol takımını da çok iyi çalıştırır zaferler yaşatırım" demişti. Ataman'ın takımı iyi oynamıyor bu sezon, sesi çıkmıyor. Demek ki ne kadar kaliteli antrenör olursanız olun, bir gün işler ters gidebilir ve düzeltemeyebilirsiniz.
Geçici günler bunlar

Başarısının sırrı ortada

Fenerbahçe'yi şampiyon yapan Mustafa Denizli, Zico, Aykut Kocaman'ın futbolculuk geçmişiyle, Almanya'da Löw, İspanya'yı şampiyon yapan Aragones'in kariyerlerini, başkan ve yöneticilerinkiyle karşılaştırabilir miyiz? Teknik adamı rahat bırakmak, işine karışmamak lazım.
Obradoviç'li basketbol takımı neden başarılı?
Başkan Yıldırım ve yöneticiler, az bildikleri bir spor dalı olduğundan, karışmıyorlar diye olabilir mi? Konuyu Beşiktaş'la bağlayalım.
Başkan Fikret Orman ile Şenol Güneş harika bir çalışma ortamı içinde. Başkan ya da yöneticilerin şimdiye kadar Şenol Güneş'in işine karıştığını duydunuz mu? İşte işin sırrı burada..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA