• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Spor programları kalitesiz SELAHATTİN ERTAŞ

Spor programları kalitesiz

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.02.2017, 00:00

Spor programlarını izlemeye de çok meraklıyım. Maalesef kaliteyi mumla arıyorum. Bulduklarıma beş dakika sabredemiyorum hemen zapping. İzlenenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez! Kaç kere rastladım; Misal Beşiktaş'tan bahsedilecek masada Beşiktaş'ta önceden top oynamış, ya da taraftarlığıyla bilinen spor yazarı yok? Alakasız kişilere, spor servisinde dış haberler sorumlusu meslektaşımıza, ligimizdeki takımların durumu soruluyor, cevap vermesi bekleniyor o kadar acizlik! En başarılı spor programlarını eski futbolcular, emekli hakemler değil o kulüplerin muhabirleri yapabilir. Ya da muhabirlik tornasından geçmiş, spor yazarlarımız...

Dört dakikalık kaos

Beşiktaş ile F. Bahçe arasında oynanan kupa derbisinde adeta gerilim filmi izlemiştik... Dünyaca popüler beyefendi görünümlü Van Persie'nin aslında "bebek yüzlü" olmadığını gördük. Eski milli kaleci Volkan, nihayetinde Beşiktaşlılar'a da negatif enerji yükledi. Taraftarları çileden çıkarmak için her şeyi yapıyor. Artistik hareketlere devam ederse Türk futbolunun "en sevilmezleri" arasına girecektir. Oğuzhan'a kaptanlık bandı ağır geliyor.
Kaptan dediğin futboluyla öne çıkar, kargaşayı önler ama sürekli olayların içindeydi. Ya Tosic'e ne demeli? Hollandalı'nın, çaktırmadan, profesyonelce yaptığı tahrikleri amatörce yedi ve kızardı! Hakem Ali Palabıyık maalesef maçı katletti. Başlarda Oğuzhan ile Van Persie'ye sarıları gösterseydi, tansiyonun yükselmesini engelleyecekti.
Palabıyık, göğsündeki FIFA kokartının gücünü hala algılayamamış!
Her iki takımın oyuncuları milli takımda ve özel hayatta çok iyi arkadaş. Fenerbahçe'nin uyguladığı gerilim stratejisi, kırmızı kartın çıktığı ve ortalığın karıştığı dört dakika, koca maçı yedi bitirdi. Strateji belki sarı-lacivertlilere maçı kazandırdı ama futbolcusundan, teknik adamlarına, hakemine, yöneticilerine kadar kardeş kavgasına neden oldu.Sanırım böyle bir kaosla turu geçmek, gerçek F. Bahçeliler'in de vicdanını sızlatmıştır.

Beşiktaş farkı...

Kupa maçından sonra gerginliğin verdiği stresle başkan Fikret Orman talihsiz açıklamada bulunmuştu. Ancak başkan bir gün sonra, hem sahadaki olaylar için hem söyledikleri için spor kamuoyundan özür diledi. Üstüne Fenerbahçe'ye de maçlarda başarı diledi. Başkan Orman kulübü çok zor günlerde aldı, bugünlere kadar yaptığı işler ve başardıklarıyla taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanıyor. Ben şimdiye kadar F. Bahçe ya da G Saray başkanlarının hatalı söylem ya da olaylardan sonra özür dilediklerini hatırlamıyorum. İşte Beşiktaşlı olmanın farkı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA