• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ortalık “korsan” kaynıyor SELAHATTİN ERTAŞ

Ortalık “korsan” kaynıyor

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.01.2017, 00:00

Maalesef yıllardır antrenör, sponsor sorununa çözüm bulunamıyor. İlgisizlik dizboyu. Böyle olunca saha içinde çocuklara küfür eden, tokatlayan, hatta rakibe veya hakemlere saldıranların haberleri bitmek bilmiyor. Olaylarda başrol oynayanların çoğu korsan antrenördür inanın. Antrenörün korsanı, sahtesi mi olur? diyecekseniz, maalesef gerçek bu.

SAHTE ANTRENÖR SİSTEMİ

Sistem şöyle işliyor; Amatör lig ekipleri mutlaka en az 1 lisanslı antrenörle sözleşme imzalamak zorunda ama kulüpler her yaş grubu için antrenörle sözleşme imzalasa bunların maaşını ödeyemez. Kurnaz idarecinin (yönetici diyemiyorum) çözümü şudur... Bir antrenörle anlaşma yapılır... Antrenörün lisansıyla tüm yaş grupları maçlarına gidilir... Maç başında hakem odasına kadro listeleriyle, antrenör lisansı yollanır. Hakem sahada antrenör var sanır ama, gerçekte ya idareci vardır, ya da başkan! Sahalarımız böyle yöneticisi-başkanı "antrenörcülük oynayanlarla dolu...

EĞİTİM, YÖNETİCİLERİN UMRUNDA DEĞİL

Çocukların eğitimi mi? Bu konu çoğu kulüp yöneticilerinin umurunda değildir. Onlar boş vakitlerini çocuk yaştaki futbolcu adaylarına bağırıp çağırmakla deşarj olmaya odaklıdır! Aslında çok basit; dijital çağdayız. Maçın hakemi antrenör lisansının fotoğrafını çekip maçı başlatır 5 dakika sonra yedek kulübesindeki antrenöre bir baksın, baktı ki başkası, maçı bitir... Sahtecilik yapana ömür boyu men, takıma da eksi 3 puan ver... Bak bakalım bir daha yapabilirler mi?

FIFA İÇİN YILDIZ G.SARAY İÇİN DEĞİL

Kardemir Karabük'e yenilen Galatasaray faturayı, FIFA'ının gözbebeği, Cüneyt Çakır'a çıkarmış. Başkan Dursun Özbek "Çakır'ı maçlarımıza vermeyin" diyecekmiş! Takım iyi gitti mi kendilerinden, işler kötü oldu mu ya teknik adamdan, ya hakemden bilen bir yönetim. Başkan Özbek ve yönetimi hatayı sezon başından beri kötü oyunlar çıkaran, taraftarının bile tepki gösterdiği takımda aramalı.

ÇOK AYIP ETTİNİZ

Medipol Başakşehir'in yenilmezliğinin sona erdiği maçta kaptan Emre'nin bilerek iyi oynamadığını iddia edenler komiksiniz. F.Bahçe'nin çok iyi oynadığı maçtı. Milli takım kaptanlığı dahi yapmış, sevilsin sevilmesin, büyük başarılar elde etmiş Emre için bunlar söylenmemeliydi. Ki maçta Cengiz, Mehmet Batdal, Mossoro, Visca'ya adım attırılmadı. Hak eden üç puanı aldı bu kadar basit.

BİR GARİP TRANSFER HABERİ

Kadın Futbolu 3. Lig'de mücadele eden Siirt Hasbey, yılın transferini gerçekleştirdi diye bir haber okudum. Hasbeyspor, 1.Lig Zonguldak Ereğli'de oynayan ve bütün takımların peşinde olduğu Sevgi Aslan'ı yıllık 5 bin lira bedelle transfer etmiş. Haberi yapan meslektaşlar, kadın futbolumuza ne kadar uzak. Bir kere üst düzey futbolcu alt ligleri tercih etmez. Yeteneği de kimse kaçırmaz. O transfer ücretine de "yılın transferi" denilmez. Haberin ilginç yanı futbolcu Sevgi'nin üniversite eğitimi gördüğü Düzce'den Siirt'e gidip gelecek olması. Futbolda yüzlerce sorun var ama basında yer bulamıyor. İçlerinde yılın haberini yakalayacağınız hikayeler bile var!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA