• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dursun Başkan yanlış yolda! SELAHATTİN ERTAŞ

Dursun Başkan yanlış yolda!

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.05.2017, 00:00

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek dahil, başarılı, zengin işadamı kimliği bulunan yöneticiler bile bile kulübü ve kendilerini zorda bırakmaz. Ama Özbek hala hatalardan ders almamaya niyetli. Kasımpaşa hezimeti sonrası hocayla birlikte futbolcuların karşısına çıkıp, fikirlerini sorma gafletinde bulunmuş. Kulüp başkanı olarak yapacağı tek şey;
Tudor'un kulağını çekip, futbolculara da katlamalı cezaları yapıştıracaktı.
Özbek'in tek ve en büyük hatası, klaslık yönünden Riekerink, Igor Tudor gibi bir gömlek aşağıda hocaları getirmesidir..

Yıldırım tükeniş

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın rakip başkanı tokatlaması yakışmadı... Ülkemizde kulübün başarısı, futbolda aldığı sonuçlara endeksli maalesef . Fenerbahçe'nin iki yıldır hali malum.
Sanırım başkanın sinirleri iyice bozuldu. Yaşından dolayı da her şeyi kaldıramıyor. Ama Yıldırım'ın yaptığı, yenilir yutulur cinsten değil, hiç yakışmadı. Taraftarlarla arası limoniydi, şimdi kongre üyeleri de görüntüleri hoş karşılamayacaklardır.
Olaya başka açıdan bakalım; Eyigüngör beklemiyordu.
Yaşça Yıldırım'dan hem küçük hem de boy avantajı var. Ya Eyigüngör de bir yumruk sallasaydı?
Başkan hırsına yenik düşüyor. Hiç olmasa Ali Şen gibi efsane olarak bırakmalı. Hoş, onun başkanlığı bırakacağını sanmıyorum...

Obradovic...

F.Bahçe Koçu Obradovic'in BeIN Sports'daki son röportajını izlemenizi tavsiye ederim.
"Panathinaikos'ta 13 yıl koçluk yaptım. Oyuncularıma şunu söyledim; taraftar baskısı önemli değil, 5'e 5 oynuyorsunuz, yeteneklerinizi gösterin maçı alın." Taraftara mesajı: "Bu takımda en önemli olan oyunculardır." Hoca kendi oyuncusuna, taraftara, rakibe saygılı olmayı söylüyor.
Hem şampiyon antrenör, hem alçakgönüllü.
Burnundan kıl aldırmayan teknik adamlarımıza duyurulur...

Trilyonlara rağmen korsan işi

Geçen hafta bir profesyonel takımın tesislerine gittim. Orada gördüğüm manzaraya üzüldüm. Tüm altyapı antrenörlerinin, oyuncuların üzerindeki eşofmanlar, tişörtler, şortlar resmen pazar işiydi. Ucuza mal edilmiş, naylon ipinden yapılmış malzemelerin terle karıştığında bulaştıracağı hastalığı düşünemiyorum.
Süper Lig'de oynayan ve sadece iddiadan trilyonları alan bu takımımıza yakışmadı. Altyapının başındaki yöneticinin malzemeleri dağıtırken vicdanı sızlamadı mı?

Zihniyete bak!

Geçenlerde bir video izlemiştim; bir ilimizin TÜFAD sitesinde antrenörle yapılan röportajdı. Muhabir "siz antrenörler " diye bir şey diyecekti ki, hocadan itiraz geldi: Ben antrenör değilim, teknik direktörüm.
Yani şöyle anlatayım "ben doktorum alt lisanslı antrenörler hemşire aramızdaki fark bu." Yorumu okuyucularıma bırakıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA