• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Menajerden dolandırıcı çıkar mı? SELAHATTİN ERTAŞ

Menajerden dolandırıcı çıkar mı?

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.05.2017, 00:00

Türkiye, yerli-yabancı menajerler için cennet...
İşini çok düzgün yapanlar da var, yanlış yola sapanlar da...
Bakınız;
Van Der Wiel olayı patlak verdi. Hollandalı oyuncu iyi bir performans göstermedi ama kariyeri dolu. Wiel'in "Menajer Ümit Akbulut 4.5 milyon dolar dolandırdı" iddiası inanılmaz. Şaşırdım mı? Hayır...
Çünkü böyle bir haber çıkmasını bekliyordum. Basına yansıdığına göre Akbulut'a yönelik yapılan suçlama ilk değilmiş. Olay yargıda ve kim suçlu kim suçsuz yakında belli olur. Sorun şu, artık menajerlik serbest. Alırsın futbolcuyu ikna edersin notere götürür bir sözleşme yaptırırsın tamamdır. Tehlikeli boyutu, öyle menajer kılıklılar türedi ki, okul okul, takım takım gezip azbuçuk yetenekli gördüğü küçük yaştaki çocuklara sinek gibi konuyorlar.
Küçücük bedenleri büyük kazanç sağlayacak gözüyle bakıyorlar.
Aman federasyon dikkat!

Volkan'ın fendi

Eski milli kaleci Volkan Demirel, kredisini tüketiyor... Kahraman olacağı maçta amatörce hareketler yaptı taraflı tarafsız herkesi delirtti .
Her atış öncesi uğur getirsin diye su içip, arkadaşlarını bayılttı. Kasıntı, laubali şekilde topu dışarıya, kupanın bir kulpunu da Başakşehir'e uzattı. Onun geçmişte yaptığı hataları tekrar hatırlatmama gerek yok. Ama kaptan dediğin ağır olur, sorumluluk sahibi olur, kafasına göre işler yapmaz. Önce milli takım kapısı kapandı, şimdide Fenerbahçe'deki kariyerine çelme taktı

Hagi bir Lucescu değil!

Hagi yaşayan bir efsane... Romanya'da 3. Lig'den aldığı Vitorul Constanta'yı, önce iki basamak yukarı çıkartı, sonra şampiyon yaptı. Teknik adam düzeyini G.Saray ve Bursaspor'da görmüştük.
Geçen zamanda kendini geliştirmiştir.
Son başarısı bunu gösteriyor. Hagi altyapının önemini biliyor, değer veriyor. Yalnız Rumenler parayı seviyor ve menajerlik işinde sonradan çıkan huyları da biliniyor.
Örnek Popescu yaptığı hatalarla hapse girmiştir.
Hagi futbolculuğundaki uluslararası başarıyı teknik adamlıkta daha yakalayamadı. Ustası ve hocası Lucescu'nun yakınına varamadı.
Bu arada Galatasaray'da ve medyadaki sarı-kırmızılı Hagiseverler, tekrar takımın başına getirebilmek için her yolu denemeye başladılar bile. Galatasaray'ın başına gelirse, büyük ihtimalle de genç yetenekleri için Vitorul da pilot takım olur!

Yalan rüzgarı başladı

Lig bitimi yaklaştıkça, spor medyamız da sayfa doldurma derdine düştü.. Hadi spor gazetelerini anlarım da, ulusallara ne oluyor? Gazeteyi sattıracağım, ne olursa olsun haberi okutturayım hırsıyla kusura bakmasınlar sallama işler yapılmamalı. Bir gazetede Beşiktaş'la anlaştı denilen ismin, diğer gazetede Fenerbahçe'ye imza aşamasında olduğu yazılıyor. Eylül'e kadar transferde yalan rüzgarı devam eder. Hayırlı okumalar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA