• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Efsane geri döndü! SELAHATTİN ERTAŞ

Efsane geri döndü!

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.06.2017, 00:00

Süper Lig'in tek eksiği bir İzmir takımının olmamasıydı. İnşallah efsane günlerine de geri döner.
Göztepe'nin bu başarısında bence en büyük pay sahibi Başkan Mehmet Sepil ve Yılmaz Vural hocaya aittir. Bir de amatör kümeye kadar düşse de küllerinden yeniden doğmasını sağlayan taraftarı..

Sepil'e açık mektup...

Biliyorum, şampiyonluk heyecanıyla yeni sezona hazırlanmaya başladınız.
Öncelikle Süper Lig'den düşen takımların hatalarını incelemenizi tavsiye ederim..
Yabancı hoca, futbolcu sevdasına kapılmayın.
Eminim yığınla mesajlar, telefon aramaları geliyordur, menajerlerden, akıl hocalarından. Bakın Orduspor'un haline. Çünkü Göztepe'nin geçmiş yıllardaki kaderini yaşıyor. Amatör kümeye düştü.
Onlar da ilk sezon takımı ünlü hoca Hector Cuper'e teslim etmişler, bir sürü yabancı almışlardı. Sonuç; kazanan sadece yabancılar oldu! Süper Lig'i en iyi yerli hocalar bilir. Ligde son 15 yılın şampiyonları hepsi yerli hocalarımız. Naçizane önerim; Yılmaz hocayla devam etmeniz (Aranızın limoni olduğu söyleniyor) İlk yıl Süper Lig'de tutunmak önemli.

Tek suçlu Arda mı?

Arda Turan meslek büyüğümüze ayıp etmiştir... Türk aile örf, gelenek, ahlak kurallarına uymayan hareketler yapmıştır.
Onun futbolculuğuna, yeteneklerine kimsenin lafı olamaz. Ve ülkemizin tanıtımında rol oynadığı başarılı kariyerini de unutmamamız gerekir. Ardından ülkemizin görmediği bir şeyi yaptı: Milli takımı bıraktığını açıkladı (Gerçi kadro dışı kalmıştı ama neyse) Yani neredeyse askerlik gibi kutsal sayılan Milli formayı giymeyi red ediyor. Volkan Demirel'den sonra Arda'ya da Milli kapının kapandığı görüşündeyim.
Ancak tek suçlu o mu? Bu olayın altından çok daha büyük itiraflar çıkacaktır, göreceksiniz...

Beşiktaş'ı örnek alın

İzmir ve Ege bölgesi futbolcu fabrikası zaten... Çok sayıda genç oyuncu geleceği parlak olanlar Milli takımlarımızda boy gösteriyorlar.
Tavsiyem Beşiktaş'ı örnek almanız. Şenol Güneş ve başkan Fikret Orman ile yönetimin uyumuna bakınız; başarılar coşarak geliyor.
Ligimizi, futbolcuların özelliklerini en iyi bilen, çok tecrübeli bir teknik adama sahipsiniz. Yılmaz hoca nasıl bir kadro gerektiğini zaten biliyor. Menajerlerin, akıl hocalarının tuzağına düşmeyin yeterli.
Göztepe taraftarı, İzmirliler ve Egeliler sizden yakışan bir takım bekliyorlar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA