• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Menajer tehlikesi SELAHATTİN ERTAŞ

Menajer tehlikesi

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.06.2017, 00:00

Transfer aylarındayız. Menajerlerin en sevdiği günler. Çünkü ceplerine milyon eurolar giriyor.
İşi düzgün yapanları tenzih ederim ama piyasada birbirini yiyen yiyene, ayağını kaydıran kaydırana.
Ayrıca kurnaz menajer ile "işbilmez parasever" yöneticiler buluşursa, olan kulübe oluyor.
Geçmiş yıllara bakın Spor Toto Süper Lig'e çıkıp da anormal paralarla anlaşılan yabancı teknik adamlar ve alınan futbolcular tek kazananlar. Oynadıkları kulüpler arasında amatör lige düşen var.
Federasyon bu kanayan yaraya bir türlü dur diyemedi. Önlem basit; Kulübe fahiş fiyatlarla transfer yaptırıp batıranlar hesap verecek.
Öyle uyduruk bir kongreyle kaçıp gitmelerine izin verilmemeli. Avrupalılar dünyaca ünlü Ronaldo'su, Messi'sine bile hiç acımıyor, acaba biz onlardan daha mı zenginiz?

Tudor doğru yolda

Teknik direktör İgor Tudor'un kulübün televizyonuna yaptığı açıklamaları izledim. Disiplinsiz Bruma'yı göndermekle haklıydı. İlk geldiği sezondaki gibi oynamayan Sneijder'e de sahada patronun kim olduğunu göstermek üzere. Defansa, orta sahaya ve sezonda 15 golü geçebilecek santrafora ihtiyacı olduğunu belirtti.
Takımın aksayan yönlerini görmüş. İstediği oyuncuları alırsa bambaşka bir Galatasaray izleyeceğiz demektir.

Milyon dolara hezimet

Bu hafta Federasyon ve TÜFAD İstanbul'un düzenlediği üç günlük eğitimde Ahmet Akcan hocamızdan eğitim aldık. Molalarda sohbet etme fırsatımız oldu. Galatasaray'ın Feldkamp, Mustafa Denizli ve Milli Takımımızın başarılı dönemlerinde Ahmet hocanın katkıları büyüktür. Hocanın üzüntüsü Galatasaray Futbol Akademisi'nin başındayken ve sekiz ay boyunca tepeden tırnağa oluşumunu yaptığı tüm işlerin, Riekerink tarafından birkaç günde yerle bir edilmesiydi. Yıllarca kulübe hizmet veren Ahmet Hoca "Sen bizim evladımızsın" mantığıyla çalıştırılırken, milyon dolarlar kaptırılan Riekerink Bey'in başarılarını da izleyemeden gitti.

Büyük rezillik

Doğu Anadolu Lisesi voleybolda, Ankara Bahçelievler deneme Anadolu lisesi de futbolda Avrupa şampiyonu olmuşlardı.
Ama okuduğum habere göre, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu lisanslarda sahtekarlık tespit etmiş!
Kupalar madalyalar geri alındı, dünyaya rezil olduk. Merak ediyorum; O okulların müdürü, yardımcısı, beden eğitimi öğretmenlerinin "sahtekarlıktaki" rolleri neydi?
Peki o zaferlerin sonunda millilik bursu kazanan oyunculara ne olacak?

Tamer Tuna

Yılmaz Vural ile yolları ayırmak bana göre yanlıştı. Ancak Tamer Tuna ile anlaşmak doğru yola dönüş oldu. Tamer Tuna Beşiktaş'tan önce hangi takımda yardımcı antrenörlük yaptıysa, araştırın, çok başarılı sezon geçirmiştir. İdealist, bilgili ve çok çalışkan bir teknik adamla anlaştı Göztepe.
Transferlerde Tamer Hocaya yardımcı olunur istediği oyuncular alınırsa, Göztepe taraftarının istediği takım ve başarılar gelecektir. Yerli hoca konusunda Başkan Mehmet Sepil'i tebrik ediyorum!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA