• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
UEFA Demokles’in kılıcı gibi SELAHATTİN ERTAŞ

UEFA Demokles’in kılıcı gibi

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.07.2018, 00:00

UEFA'nın finansal kılıcı, özellikle üç büyükleri zora soktu... İşin içine bol paraların girdiği yıldan bu yana ilk kez transfer sezonu sessiz sedasız ve yerli gidiyor! Fenerbahçe genç yeteneklere döndü. Santrfor mevkiinde oyuncusu olmamasına rağmen hala tribünleri ayağa kaldırabilecek bir isim telaffuz bile edilemiyor. UEFA'nın dayatması yüzünden öldürmeyen ama süründürme cezası yiyen Galatasaray da eski isimlere yöneldi.
Beşiktaş fazla futbolcunun olduğu bölgelerden iyi tekliflere "evet" deme eğiliminde.
Yani satarsa yerine uygun fiyatta transfer yapacak.
Ama transfer sezonunu iliklerine kadar yaşamaya devam eden sadece spor sayfaları ve tv programları.. Akla hayale gelmedik futbolcuları kulüplere yamamaya devam ediyorlar. Bir tek onlar hayali transferleri sürdürüyor!
Şampiyonluğa abone üç kulüp transfer çıkmazındayken, yeni sezonda sürpriz bir şampiyon çıkabilir..

Pamuk eller cebe...

Yeni sezon için kombine satış sonuçları taze geldi..
Spor Toto Süper Lig 2018-19 sezonu için satıştaki biletlerde en yüksek rakama ulaşan Fenerbahçe olmuş. Normaldir yirmi yıldan sonra yeni başkan ve heyecan dorukta. Son şampiyon Galatasaray onu takip ediyor.
Geçen iki yılın lideri Beşiktaş ise üçüncü sırada. Ancak Trabzonspor taraftarı 5 bin kişilik kombineye ulaşamamış bile. Sürekli futbolcuları yönetimi suçlayan sosyal medyada demediklerini bırakmayan bordo-mavili taraftar açıkçası şaşırttı beni. Destek böyle mi olur? Yeni başkan Ahmet Ağaoğlu ve takıma destek için pamuk eller cebe Trabzonspor taraftarı.

Ayıp ötesi

Galatasaray'ın paraları çarçur edilmiş.. Kazanan doğru düzgün oynamayan Tarık Çamdal ile Yasin Öztekin..
Sözleşmenin yapıldığı günün kurundan maaşları ödeneceğine, Euro her yükseldiğinde almaması gereken fazla maaşları da almışlar. Başkan Mustafa Cengiz'den önceki yönetimin işbilmezliğini görün. Yüzyıllık marka Galatasaray'ın paralarının kimlerce çarçur edildiği açığa çıktı. Peki görünmeyen savurganlıklar?

Renk kattı...

Dünya Kupası finalinde yeşil çimende koşturanların dışında bir yıldız daha vardı: Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç.
Tribünde ve kupa törenindeki hareketleri, iki ülke futbolcularına sarılıp tebrik etmesi sempati toplamasına sebep oldu. Sadece Fransa lideriyle sahneye el ele çıkması devlet insanına yakışan durum değildi.
Ancak güler yüzü ve futbol heyecanıyla dikkati çekti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA