• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Futbol para demek... SELAHATTİN ERTAŞ

Futbol para demek...

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.06.2018, 00:00

Bir futbol takımını sistemli şekilde ve hedefli olarak organize edebilirseniz, büyük paralar kazanılır. Sadece yarışmacı kulüp olmak, altyapıya önem vermemek kısa vadede başarıyı getirir.. Bakın Portekiz'in altyapı uzmanı Benfica'nın yetiştirip sattığı oyunculardan 3 yılda kazandığı para müthiş. Gonçalo Guedes 30, Renato Sanches 35, Ivan Cavaleiro 15, Bernardo Silva 16, Andre Gomes 20, Joao Cancelo 15, Costa 15, Carvalho 15 milyon Euro. Yanlış okumadınız. milyon Euro, milyon Euro. Yani tüm futbolcular toplamda 160 milyon Euro...
Bizde ise profesyonel kulüplerimize çöreklenmiş menajerler para kazanıyor.
Kazandıranlar ise işbirliği yaptıkları yöneticilerin satın aldırdığı yabancı futbolcu ve teknik adamlar..
Düne kadar milyon dövizlerle geliri olduğunu sandığımız kulüplerimiz, günümüze bakıyoruz milyonlarca Euro bazında borçlara bürünmüşler. Her sezon gelirgider dengesi nasıl bu kadar bozuluyor?
Kulübü borç batağına sokan yönetim kurullarına da, menajerlerden de hesabı sorulmalı.

KULÜPLERE ÇIKIŞ YOLU

Süper Lig takımları finansal yönünden rahatlamak istiyorsa TL'sına dönmeli. Kulüplerin dövizle futbolcuları transferi ve aylıkları ödemeleri kurdaki artışlarda büyük borç yüküne dönüşüyor. Hazır sezon bitmişken, yönetimlerin alacağı tek akıllı karardır bu.
Yabancı oyuncular kaçar, yenileri bu durumda gelmez diye yöneticiler düşünmemeli, korkmamalı. Nasılsa Türkiye'de kazandıkları büyük paraları kendi ülkeleri dahil kimse vermez onlara!

YAPAY ZEKA TUTARSA!

Dünya Kupası şampiyonu tahmini için yapay zekaya başvurmuşlar... 100 bin kez denenen simülasyonda kupayı kazanmaya en yakın İspanya çıktı... Sıralamaya İspanya'nın ardından Almanya, Brezilya, Fransa, Belçika ve Arjantin gözüküyordu. İlk turda Almanya veda etti, yapay zeka da en büyük ikinci favori tahmininde ıskaladı. Şimdi Belçika ile Brezilya'nın şansı yüksek gözüküyor. Arjantin peşlerinde.. Bakalım ne olacak?

SİL O FOTOĞRAFLARI!

Ünlü isimlerin foto muhabirlere, "Silin o fotoğrafları" demeleri komiktir, komik ! Geçenlerde de Caner Erkin ve oyuncu eşi Şükran Ovalı aynı sözlerle muhabirlerin üzerine yürümüşler.
Neymiş eşinin hamile fotolarının çekilmesini istemiyorlarmış. Gazeteci işini yapar. Tanınmış biriysen fotoğrafını her açıdan ve her detaydan çekmeye uğraşır. Normal bu! Bir maçta gol pozisyonuna girecek Caner'e rakip taraftarın, "Atma golü topa vurma!" demesi ne kadar komikse, muhabire "Çekmesene" lafları o kadar komedidir..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA