• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
VAR mı, yok mu? SELAHATTİN ERTAŞ

VAR mı, yok mu?

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.08.2018, 00:00

Akhisarspor-Galatasaray maçında VAR gerçeği göründü! Cüneyt Çakır tüm itirazlara, video hakem odasındakilerin ısrarlarına, ekrana bakmaya rağmen büyük çoğunluğun kırmızı kart diye düşündüğü pozisyona yine "devam" dedi. Hani sistem tartışmayı önleyecekti?
Cüneyt Çakır ve pozisyon maçın önüne geçti.

Daha önce yazmıştım; insanımızın Veliefendi atyarışı koşularında kullanılan finiş çizgisi videosuna bakıp inanmadığı yerde, fanatikler VAR'a nasıl inanacak diye. Video hakeme bakarsanız olayı kabak gibi görürsünüz ama son düdük yine hakemde olacak?
Çakır bunu gösterdi, odadakilerin ısrarına değil, kendisine inandığını yaptı!VAR'a rağmen renkli, bol tartışmalı maçlar bekliyor bizi..
Ayıbı ayıpla kapatmaya kalk... Alaçatı'da TFF yöneticisi Selahattin Aydoğdu ile Fatih Terim hoca arasındaki kavga, ortaya çıkan iddianamedeki sözlerle yeniden parladı. Ancak Aydoğdu'nun avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamayı okurken, insanın aklına "Federasyona bu kafayla nasıl yönetici olabiliyorlar" sorusu düşüyor. Spor adamı akil insan olmalı, çözümcü olacak ve kavgacı olmayacak. Aydoğdu'nun şu sözleri yakışmamış maalesef: "Alaçatı'daki evine uğrayamaz, bırakın evine uğramayı, Çeşme sınırlarına dahi giremez olmuştur. Buradan kamuoyuna söz veriyorum;gördüğüm yerde dövecektim ama o kadar korkmuş ki, bu korku ona yeter.
Artık görürsem dövmeyeceğim" Üstüne eski elemanım diye eklemiş yani konumlarını çarpıştırmaya kalkıyor. Şimdi geçmişte olan olmuş, başta Fatih hoca olmak üzere Türk futbolu da yara almıştı olanlardan.
Ama bir gerçek var; Fatih Terim Türk futboluna damga vurmuş bir isim.
Sadece agresifliği var.
Aydoğdu'yu kebapçı kavgasında duyduk sadece. Hala kavgaya çağıran sözlerini duyanlar Terim'den yana olur bence!

Akhisar'ın verdiği ders

Akhisarspor ilçe takımı ama Fenerbahçe ile Galatasaray'ın elinden kupaları hakederek aldı. Demek ki futbolda başarı nüfusun sayısıyla ilgili değil. Akhisarspor'un yanında bir örnek de Belçika, İzlanda... Saymakla bitmez. Çok çalışan, istekli olan başarıyı elde eder; Ege temsilcisi bunu gösterdi. Üç büyüklerin düne kadar yaptığı gibi "ismi geçmişte ünlü" diye paraların çarçur edildiği transferlerle takım oluşturmak zarar verdi.
Yetenekli, altyapıdan gelen gençlerle, ümit vadeden birkaç yabancı transferle kupa canavarı olunuyormuş!
Ver Lefter'e yaz deftere..
Lefter Küçükandonyadis sezonu başladı, hayırlı olsun. Kavga gürültüden, sakatlıklardan uzak, Türk futbolu için başarı dolu sezon olsun..UEFA'nın finansal zorlaması sayesinde de yabancı transferi az sayıda kaldı. Yerli yeteneklerin ortaya çıkacağı güzel maçlar olsun..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA