• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Beşiktaş istediğini aldı SELAHATTİN ERTAŞ

Beşiktaş istediğini aldı

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.09.2018, 00:00

Baştan söyleyeyim, taraftarın tek koro halinde Şenol Güneş'e küfürleri ve kavgacı taraftar görünümlü koreografi hiç yakışmadı! Her iki takım da oyuna kontrollü başladı. F.Bahçede ilk göze çarpan, defans ve orta saha oyuncularının birbirlerine çarpacak hataları yapmalarıydı.
Bu yüzden birkaç kez topu rakibe kaptırdılar. Aatif ile Ayew'in defansif yönden katkıları yok denecek kadar az ama ayaklarına top geldi mi kendilerini gösterebiliyorlar. Benzia şu ana kadar F.Bahçe için en katkılı transfer görünümünde. Teknik, çalımı kuvvetli ve sprinter yapısı ile taraftarı ayağa kaldıran stili var. İlk yarıdaki oyuna bakarsak Beşiktaş'ta Quaresma, Caner Erkin, Gökhan ve Lens ile F.Bahçe'de başta Aatif, Ayew ve Mehmet Topal kayıplardaydı.
Akılda kalan Ayew'in golü atamaması, Hasan Ali'nin vuruşunda topun direğe çarpmasıydı.
Cocu Beşiktaş'ın gol yolu olan kanatları kapattırdı ama takımında da kanatlardan atakları arattırdı.
Ancak Beşiktaş'ın en iyisi Babel'in füzesinden gelen gol taraftarın da susmasına sebep oldu.

DEĞİŞİKLİKLER İŞE YARADI

İkinci yarı başladığında gördük ki Cocu çok inatçı, ilk yarının en verimsiz iki ismi Ayew ile Aatif sahadaydı. Beşiktaş tecrübesini konuşturup rahat top çevirmeler yaptı.
Oyuncuların hata yapmamasını bekliyorlardı. Eljif Elmas ve Valbuena değişikliği takımın ofans oynamasına ve tribündeki taraftarın da kendine gelmesini sağladı. Tamam Cocu takımı bol ataklı oynatmak istiyor da oyuncuların çoğunluğu yeterli değil. Bir ara Beşiktaş atağa kalktığında Fenerbahçeli 6 oyuncu rakip sahada nefes almaya çalışıyordu ! Hollandalının doğrusu Ayew'i ileride Slimaninin yanına almak oldu. Ve gol de böyle geldi.
Hollandalı maçı değiştirebilmek adına oyuncu değişimleriyle görev yerleriyle çok oynadı. Beşiktaş'ta Şenol hoca ise risk almadan takımın kendi bilindik oyun düzeniyle devam etmesini istedi. Maçın hakemi Aydınus, oyunun sonucunu değiştirecek hatalı düdükler çalmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA