• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ben sadece elçiyim SELAHATTİN ERTAŞ

Ben sadece elçiyim

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.10.2018, 00:00

Buca, Altınordu ve İzmir futbolu sevdalısı dostlarımla sohbetteydim.. Konu bir ara Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'a dayandı.. Bucaspor'daki karmaşadan sonra kendi bildiği yolda Altınordu'yu yönetiyor ve kimseyi karıştırmıyor.
Öyle ya da böyle Altınordu şimdilik altyapı başarısıyla adından söz ettiriyor. Ancak başkan bazen öyle şeyler yapıyor ki, o olaylarda ne işi var diyorsunuz içinizden...

ASGARİ ÜCRET!

Başkanın daha önce 3 büyüklerde görev yapmış antrenörlerle çok iyi maaşlara sözleşme yaptığını ama kısa süre sonra onları bir şekilde, artık neye kızıyorsa" yüklü tazminatlara rağmen, yolladığını hatırlıyoruz! Dostların iddialarına göre Altınordu altyapısından yetişip profesyonel sözleşme imzalayanlardan bazıları maaşlarını asgari ücretle alıyorlarmış! İddialarla ilgili başkanın söyleyecekleri olursa köşemden yayınlarım. Ayrıca Mehmet Özkan başkandan ricaları var:
Başkan futbolda, antrenörlük dahil, herşeyi biliyormuş gibi davranmasın diyorlar. Ben elçiyim. Yanlış hatırlamıyorsam Özkan'ın bir hedefi var:
Altınordu'dan yetişen futbolculardan oluşacak bir Milli takım hayal ediyor!
Çalışan hedefi tutturur diyorum...

MODRİC Mİ ARDA MI?

2 Haftadır Arda Turan ile yatıp kalkıyoruz... Olay artık spordan çıktı, bir asayiş meselesi oldu! 2010 yılına kadar bizde Arda Turan, Hırvatlarda ise Luka Modric geleceğin büyük yıldızı adayıydılar. Biri Real Madrid'e gitti, bizimki Barcelona'ya. Spor medyası "Bayrampaşa'dan Barcelona'ya" başarı hikayesini sayfa sayfa verirken çok iyiydi. Ufak eleştri başladığında olanları gördük! İşte hedef, eğitim seviyesi, gelişim, disiplin, yıldız olmanın dayanılmaz egosuna karşı gelme, anormal para kazanmanın ağırlığına iki örnek! Hangisi başardı?
Hangisi kötü örnek? Modric mi, Arda Turan mı?

PARALAR NEREYE GİDİYOR?

UEFA Galatasaray'ı uyarmış. Avrupa maçları başlamadan önce basın tribünündeki eksikleri söylemişler.
Ancak Moskova maçında bakmışlar ki hiçbir şey yapılmamış, "Biz size milyon dolarları pahalı transfer yapasınız diye vermiyoruz" şeklinde terslemişler. Devletin de yardımıyla yepyeni modern statlar yapılıyor ama eksikler giderilmiyor.
Bir düşünelim; Süper lig takımına nerelerden para gelir?

AMA BORÇ İÇİNDELER

Şampiyonlar ya da Avrupa kupalarına katıldığında.
Lig maçlarındaki galibiyet beraberlik durumlarında..
Naklen yayınları..
Reklamlar... Maç biletleri... Futbolcu satışları... Sponsorlardan...
Her yerden akıyor yani.
Öyle böyle para değil milyonlarca döviz üzerinden..
Eeee takımlarımızın hala nasıl borç içinde?
Paralar nerelere gidiyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA