• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Güneş’in çocukları SELAHATTİN ERTAŞ

Güneş’in çocukları

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.03.2019, 00:00

Yeni görevde 2 galibiyet, güzel oyun.. İnsanın ruhunu okşayan, coşturan, güzel görüntüler için de Eskişehirli sporseverlere alkış ve teşekkür... Milli Takımımız en başarılı günlerini yerli teknik adamlarla yaşadı. Son 5-6 yıldır yabancılarla milli ruh coşkusundan uzaklaşmış, maç günleri heyecanını kaybetmiştik! Ulusal takımlarını Dünya ya da Avrupa Şampiyonu yapan Alman'ı, Fransız'ı teknik adamların göremediği maaşları, Milli Takımımıza sıfır katkı yapanlara federasyon vermiş ve karşılığında kaprisli hareketler ve rezil sonuçlar bulmuştuk. Şenol hocanın sihirli dokunuşunu kabul etmek gerek. Herkesin içine sinen kadroyu oluşturdu, başarılı oldu. İnşallah Fransa ve İzlanda karşısında da güzel sonuçlar alır, milletin yüzü gülmeye devam eder. Milli ruhu tekrar hatırlattığınız, halkımızı sevindirdiğiniz için teşekkürler Şenol hocam ve millilerimiz..

GALATASARAY'DA TAHT OYUNLARI

"Dursun Özbek gitsin" diye her gün kampanya yaptılar.
Yerine Mustafa Cengiz geldi. İstenmeyen Fatih Terim'i getirdi ve mucizevi şekilde şampion oldular.
Bu sezon yine yarıştalar.
Ama ne olduysa ünlü dizi "Taht Oyunları"na benzer şekilde Galatasaray'da beklenmeyen darbe oldu.
Olağanüstü kongre yarışına sokuldu. Kafa karıştırıcı bir durum: Mali yönden ibra edip, idari yönden etmemek!
Yani ne kadar başarılı olsan da "Demokles'in Kılıcı" başın üstünde hazır! Kulüpte kaos başgösterdi. Geleceğe dönük programlar planlar yapılamıyor.
Mustafa Cengiz aday olamayacak. Galatasaray Liseliler Grubu bunda başrol oynuyor deniyor.
Ancak oy kullanma hakkı 8 bin kişideyken, mektepli olanlar 2800 kişiymiş! Koca Galatasaray'da şu an Fatih Terim'in bile yeri garanti değil gözüküyor. Herşey yeni gelecek başkana bağlı. Bakalım şampiyonluk yarışında nasıl etkilenecekler..

USTA, ÇIRAK YETİŞTİRMELİ!

Şenol hocanın Beşiktaş'taki görevi Haziranda sona eriyor. Siyah-Beyazlı yönetim yeni sezon için teknik adam arayışlarını sürdürüyor. Düşüncem o dur ki; Şenol hoca sonrası camiayı sıkıntılı dönem bekliyor. Çünkü yabancı teknik adam gelse, ülkemiz futbolunu, genç yeteneklerini bilmez. Yerli teknik adam konusunda şu an hocanın üstünde biri yok gibi.. Demek istediğim yabancı teknik adam macera olacak.
Yerlilerde eski Beşiktaşlı oyuncular daha mantıklı gibi. Sergen Yalçın taraftarın favorisi.
Şifo Mehmet de olabilir. Madalyonun diğer yüzü ise...
Futbolumuzun kalbürüstü teknik adamları Şenol Güneş, Fatih Terim, Mustafa Denizli maalesef çıraklarını yetiştirmediler. Avrupa takımlarında ise giden hocaların yerine camiayı bilen, yetişen eski futbolcular görev alıyor. Örnek;
Zidane, Gunnar Solskjær, Ronald Koeman, Deschamps, Klopp, Simeone diye liste uzar gider..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA