• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ligin kaderini hakemler belirledi! SELAHATTİN ERTAŞ

Ligin kaderini hakemler belirledi!

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.05.2019, 00:00

Yusuf Namoğlu, VAR'a bakıp yanlış düdükler çalan hakemler yüzünden istifa etmişti...
MHK Başkanı Sabri Çelik ve ekibi geçici dönemde sınıfta kaldı!
İkinci yarıyla şampiyonluğa oynayan, küme düşmemeye uğraşanların maçlarında hatalı düdükler izleyenlerin gözüne sokularak çalındı. Maçın sonucuna etki edecek hakem hatalarını görmek istiyorsanız, sosyal medyada gezinip duran en az on maçtaki verilmeyen kırmızıları, inadına verilen penaltıları izleyin.
Aslantepe'deki Fenerbahçe maçından sonra, Başakşehir maçına kadar hakem hatalarının çoğu Galatasaray lehine oldu. Bu benim görüşüm.
Milli takım hocalığı da yapmış Abdullah Avcı'nın Galatasaray maçı sonrasında Fatih hoca ile yardımcı antrenörleri hakkında söyledikleri tüyleri diken diken edecek cinstendi. Ama Sabri Çelik başkanlığındaki kurul, hakemlerini de korumadı.
VAR görüntüleriyle verilmesi gereken kararların çoğu verilmedi! Ve hiçbirinin yüzleri kızarmadı maalesef!
Türk hakemleri içinde en güvendikleriniz hangileridir? Diye sorsam, inanıyorum ki, çoğunuzun içinden Avrupa'daki gururumuz Cüneyt Çakır dahi geçmeyecek.
Futbolseverler VAR sayesinde hakemlerimizin kalitesizliğini gördüler.
Ve adil maç yönettiklerine dair inançlar sıfırlanmaya yakınlaştı... Kırk yıldır bu işin içindeyim, bir dönem de yapmıştım ama hakemlerin ligin kaderini bu kadar etkilediğini görmemiştim!

AÇIKLAMAK BOYNUNUZUN BORCU...

Abdürrahim Albayrak, ligin en ateşli anında istemedikleri sonucu aldıklarında, "VAR kayıtlarında neler konuşulduğunu biliyoruz açıklasınlar" diye kıyameti koparmıştı.
Gazeteci arkadaşım Fatih Doğan şampiyonluktan sonra "VAR kayıtları için bildiklerinizi açıklar mısınız? " diye söylemesini rica etti.
Albayrak soruyu cevaplayacağına, "Şimdi ortamı germeyelim" dedi iyi mi?
Sayın Albayrak, "Bu fedeyasyon, bu MHK şampiyonu belirlemiş biz niye oynuyoruz" feryatlarını siz etmiştiniz. Tüm kulüpler, yöneticiler birbirine girmiş kaos ortamına sokmuştunuz.
E şimdi kim şampiyon oldu?

ATAMAN VE TERİM..

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman ile Fatih Terim hoca Türk sporuna yıllardır üst düzeyde hizmet ediyor.. Ortak özellikleri rakiplerine karşı saldırgan tavırları... Kritik maçlarda skor kötüye giderse; mutlaka kavga. söz düellolarının içinde yer alıyorlar. Bu kadar başarı kazanmış ikilinin çok sevilmeleri gerekirken, kabadayıvari tavırlarıyla itici olup çıktılar. Anadolu Efes Final Four'da final oynuyor, Ergin hoca tribündeki Fenerbahçeli taraftarla atıştı.
Galatasaray Türkiye Kupası'nı kazanıyor. Ama maçtan çok Akhisarsporlu futbolcuların törene katılmaması ve Fatih hocanın rakip oyuncularla, hakemlerle polemikleri ön plana çıkmıştı. Şampiyon takımın teknik patronu 10 maç ceza almıştı, şimdi en az 3 maç daha alma ihtimali yüksek. Yaşları kemale erdi, artık her rakibe "babacan" yaklaşmaları kendilerine yakışır...

ŞENOL HOCA İZ BIRAKTI

Kartal'ın ligdeki son maçıyla Şenol Güneş takımdan ayrılacak...
Kaldığı süre boyunca çok başarılı işler yaptı.
4 yılda 2 sene üst üste şampiyonluk , Şampiyonlar Ligi'nde namağlup grup liderliği.
İzleyenlere keyif veren sürekli hücumu düşünen bir takım oynattı. Ve ligin son anına kadar şampiyonluğu kovaladı.
Siyah beyazlı taraftarın gönlünde güzel bir yeri var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA