• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Madalyonun diğer yüzü SELAHATTİN ERTAŞ

Madalyonun diğer yüzü

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.08.2019, 00:00

Son beş yıldır genç yeteneklerimiz Avrupa'ya gidiyor seviniyoruz. Şu ana kadar sanırım en fazla ücreti Beşiktaş'tan Everton'a giden Cenk Tosun almıştı. Yanlış hatırlamıyorsam 22.5 milyon Euro'yu bulmuştu. Çünkü en son Lukaku 80 milyon Euro'ya gitti.
Ajax'ın genç stoperinin transfer ücretine hiç girmeyeyim psikolojimiz bozulmasın! Diyeceğim şu:
Yabancı oyunculara inanılmaz paralar ödüyor kulüpler. Galatasaray veya Fenerbahçe, Beşiktaş diye olaya bakmayın. Süper Lig'deki 18 takımın kadrosundakilere bakın. Toplayın, çarpın döviz nerelere gidiyor? Avrupa takımları bizden neredeyse 8-9 katı kazanıyorlar. Bütçeleri yıldız oyuncuları çok genç yaşta almaya yetiyor. Sahaya bütçelerine karşı 1-0 mağlup durumda çıkıyoruz.
Aradaki uçurum açılmasın...

KALDI BİR HAFTA

Süper Lig önümüzdeki hafta başlıyor.
Kulüplerimiz ekonomik krizde olmalarına rağmen, transfer üstüne transfer yaptılar.
Hazırlık maçlarından açık üstünlük göremedik.
Beşiktaş'ta Abdullah hoca kaliteli ama sistem değişecek, sıkıntı yaratacıktır ki hazırlık maçlarında gördük. Fenerbahçe tamamen yenilenmiş görünüyor. Ancak kronik defans ve kaleci sorunu sürüyor.
Galatasaray kaldığı yerden devam edecek gibi... Trabzonspor da büyük güç Yusuf Yazıcı gitti , yeni gelenler iyi gibi..
Ancak şampiyonluğu zor! Kavgasız, gürültüsüz, yeteneklerin keşfedileceği kaliteli bir lig olmasını diliyorum.

YOLUN AÇIK OLSUN

Yusuf Yazıcı, kazandırdı ve kazandı!
Trabzonspor tarihinin rekor ücretle transfer olan ilk futbolcu. Kendini yetiştiren kulübe, ekonomik sıkıntıda, finansal katkı sağladı. Transferleri devam ederse de yine kazandıracak.
Yazıcı aslında ülkemiz futbolunda bu işlerin nasıl yapılması gerektiğini gösterdi. Yerel medya haberlerine göre de araya girmek isteyen menajerler de önlenmiş.. Ders alacak mı ülkemiz futbolunu yönetenler? İnşaallah alırlar. Yap-İşlet-Devret modeli gibi oldu aslında. Trabzonspor, finansalm sıkıntığının verdiği zorlamayla altyapı oyuncularına şans tanıyınca;
Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ü keşfetti. Altyapıda bul, eğit, parlat ve sat..
Ajax ve Porto modellerini konuşup, yazıyoruz. Bu da Trabzonspor modeli olsun. Türk futbolu para borç batağından kurtulsun.
Milli takıma da olumlu etki edecektir. Ne güzel işte özkaynağından bedavaya keşyfet yeteneği, su parasına, çorba parasına yetiştir. 20 milyon avroya sat...
Formül basit. Uygulamaya akıl, bilgi ve beceri ister!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA