• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yazıcı ve Ömür satılmalı mı? SELAHATTİN ERTAŞ

Yazıcı ve Ömür satılmalı mı?

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.07.2019, 00:00

Ülkemizin en yetenekli gençleri Trabzonspor'da.
Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'e talipler çok. Yerel medyanın yazdığına göre Yazıcı'nın kafası iyice karışmış. Önceki başkanlar İbrahim Hacıosmanoğlu ile Muharrem Usta'nın transferlere harcadığı paralara üzülüyor herkes. Her iki başkan keşke onda birini altyapıya verebilseydi.
Ama artık bunlar ekonomik milat olsun!.
Başkan Ahmet Ağaoğlu doğal olarak 25 milyon Euro'dan aşağıya bırakmak istemiyor. Kişi başı en az 15 milyon da olsa Trabzonspor'u düze çıkarabilir. Ve yetiştirme sistemiyle devam edilirse ileride kasa fazlasıyla dolar. Porto'yu Ajax'ı örnek alma zamanı. Fırsat kaçmasın!

MEHMET TOPAL'A VEFASIZLIK

Fenerbahçe Milli oyuncu Mehmet Topal'la yolları ayırdı. Gayet doğaldır. Ancak Topal'ın kişiliğine, futbolculuğuna laflar etmek olmadı. O oyuncuya başta Başkan Ali Koç olmak üzere yönetim de haksızlık yaptı; Sahip çıkmadılar.
Taraftar da vefasızlık etti. Mehmet Topal ayrılırken, oynamasa dahi alacağı bir yıllık parayı da bırakmış! Takımın en çok pas atanı, asist yapanı bu şekilde yollamak camiaya yakışmadı...

HERKES ZARARDA

Süper Lig yayıncı kuruluşu, kuru bahane ederek kulüplerle tekrar masaya oturdu.
705 milyon zarar ettiklerini kapalı kapılar ardından dillendiriyorlarmış.
Doğal olarak TFF ve kulüpler de anlaşmada belli bir tutarda doları sabitlendirdikleri için kendilerinin de zararda olduklarını bastırıyorlar.
Tabii yayıncı kuruluş ligin sonuna doğru abonelerin üyeliklerden ayrıldıklarını, ayrıca şampiyon Galatasaray'ın düzenledikleri canlı yayınlı ödül gecesine katılmamalarının da markalarını zora soktuklarını belirtmiş. Süper Lig'de son on maçta hakemlerin VAR'a rağmen yaptıkları hatalardan sonra taraftarların aboneliklerini sonlandırmaları normaldi.
Yayıncı kuruluşla bir şekilde anlaşılır. Ama Türk futbolunun da marka değerinin artması şart.
TFF yeni başkanı Nihat Özdemir'i zor günler bekliyor.
İnşallah Türk futbolu hak ettiği değere tekrar yükselir...

ZEKERİYA ALP'İN DÖNÜŞÜ

Ve en sonunda Merkez hakem komitesi başkanı açıklandı.. Zekeriya Alp başkan geri döndü... 2012-14 Yıllarında Yıldırım Demirören zamanında koltuktaydı. Şimdi işi daha zor.
Çünkü kucağında VAR bombası var. Ve hakemler VAR'a tekrar tekrar izlememize rağmen, gözlerimize soka soka yanlış düdük çalmayı ısrar ettikleri maçları geride bıraktık..
O düdükler önce Yusuf Namoğılu'nu sonra da Sabri Çelik'i yedi... Alp futbol camiasında güven duyulan isimler arasında.. Hakem camiasından olmamasına rağmen, saygı duyuluyor. Görev yaptığı zamanlar saha içinde hakkaniyet dağıtamayanları kenara aldığını, işini düzgün yapanlara sahip çıktığını hatırlıyorum. Tabi en kritik görev maçlara hakem dağıtacak kişide.. Gönlüm Zekeriya başkan ve ekibinin başarılı olmasında. Yetenekli hakem keşfetmelerinde.
Çünkü gemi sadece Cüneyt Çakır'la gitmemeye başladı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA