• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kulüpler uyacak mı? SELAHATTİN ERTAŞ

Kulüpler uyacak mı?

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.07.2019, 00:00
Kulüp Lisans Tescil'inde devrim gibi kararlar alındı. 3 yıl da zaman verildi kulüplere. Bundan böyle profesyonel kulüpler kendi kafalarına göre transferlerde bol keseden para dağıtamayacaklar. Yoksa; puan silme, kadro yasağı, transfer sınırlaması gibi cezalar alacaklar. Türk futbolu için dönüm noktası olsun. Milyon dolarların döndüğü piyasada, Türk kulüpleri menajerler, yöneticiler işbirliğiyle batmaya devam ediyor. Daha önce Süper Lig'de mücadele eden takımları bugünlerde amatör liglerde görüyoruz! Milat olsun, altyapıya genç futbolculara dönme vakti olsun.

MOR MORARTMASIN!
Emre Mor'u Milli Takımımızda oynadığı dönemlerde izledik, hayran kaldık. Gerçekten de üst düzey yetenekte. Maradona'nın yerli versiyonu gibi ama kesinlikle ayarı değil. Messi ayarında hiç değil! Dortmund'da parladı 10 milyon Euro'ya İspanya'ya uçtu. O günkü gazetelerde milli oyuncularımızın kıskandığı, Fatih Terim'in de prensi olduğu yönünde haberler yer alıyordu. Yetenek Allah vergisi ama arızalar var belli. Gittiği yerde oynayamıyor. Şimdi Fatih Terim'e haber yollanmış kendisini yeniden parlatsın diye. Böyle yeteneğin kendine gelmesini çok isterim. Kendi kazanır, milli Takım kazanır. Zamana bırakalım...

FUTBOLU BİLMİYORUZ
Milli oyuncumuz Merih Demiral Juventus'ta. Ronaldo ile birlikte top koşturacak. Merih'in yetiştiği kulüp: Fenerbahçe. Peki alt yapısından üst yapısına, oyuncudaki yeteneği gören olmadı mı? Küme düşmeme sezonunda defansta ilaç olur muydu? Merih, kendini kurtaran, işin sadece görünen tarafı. Şu ana kadar kimbilir kaç yıldız elden uçup gitmiştir? Maalesef Avrupalılar kadar futbolu bilmiyoruz. Biliyor gibi yapıyoruz. Menajerlerin elinde oyuncak olmuş ülkemizin futbolunda , paraları da oyuncuları da başkaları kazanıyor. Hesap soran da yok!

KİMLERİN HATASI?
Merkez Hakem Kurulu başkan koltuğuna hakem geçmişi olmayan Zekeriya Alp ikinci kez oturdu. Hakem camiası içinde kıyamet kopuyor. Eski hakem şimdiki spor yorumcuları isyan ediyor. Alp'in kişiliğiyle ilgili değil, camianın içinden bir başkan bulunamaması sineye çekilemiyor. Son onbeş yıldır başkanlığa ayrılıp dönenler hep tanıdık isimler. Sayalım; Sabri Çelik, Yusuf Namoğlu, Mustafa Çulcu, Oğuz Sarvan... Kaç ünlü hakem yetiştirebilmişler? Türk Futbolunun her kademesi hizmetten memnun olmuş mu? Meslektaşlarını kulüplere karşı koruyabilmişler mi? Kalıcı hizmetler bırakabilmişler mi? Faal hakemler ve emekli kendi hakem arkadaşları memnun kalmışlar mı? Bu işi gerektiği gibi yapsalardı, Zekeriya Alp tekrar göreve çağırılmazdı. Camia ketum, kendi içlerinde konuşurlar ama beklentiler yüzünden, basına bilgiyi sızdıramazlar. Kendi düşen ağlamaz!

HELAL OLSUN TRT SPOR!
21 yaş altı Avrupa Futbol, Kadınlar Dünya Futbol, Copa Amerika şampiyonalarını naklen ekrana getirdiler. Yaz aylarının kavurucu sıcaklığını unutturdular. Futbol tutkunlarını ekrana kilitlediler. Ben keyifle izledim tıpkı çocukluğumdaki gibi. TRT'de emeği geçen herkesi kutlarım...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA