• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ara dönemde transfer şart ŞENOL KANTÜRK

Ara dönemde transfer şart

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.12.2018, 00:00

Göztepe için Bursaspor maçı çok büyük öneme sahipti. Son 4 hafta alınan yenilgiler sonrası kan değişikliğine giden ve teknik direktör Bayram Bektaş'ın yerine Kemal Özdeş'i getiren Göztepe'nin Bursa ekibiyle oynayacağı mücadele alt sıralardan kurtulma mücadelesine dönüşmüştü. Yasin Öztekin ve Halil Akbunar'ın ilk onbirde başlaması teknik direktör Kemal Özdeş'in bu iki yıldıza ne kadar güvendiğinin göstergesiydi. Gassama'nın maç öncesi beklenmeyen sakatlığı üzerine Özdeş, Alpasan'ı sağ beke çekerek iyi bir hamle yaptı. Ancak ilk yarıya Göztepe istediği gibi başlayamadı. Karşılaşmaya istekli başlayan Bursa net pozisyonlar kaçırdı.
Yürekler ilk 45 dakikada ağızlara geldi.
Kaleci Beto yaptığı kurtarışlarla yine takımını kurtaran, tribünleri ateşleyen isimdi. Göztepe ise orta sahayı kalabalık tutup kanatlardan Yasin ve Halil ile gol aradı. Ancak rakip Bursasporlu futbolcular sarı-kırmızılıların oyun kurmasına fırsat vermediler. Poko orta alanda en çok mücadele eden isimdi. Ancak onun da çabası gol için yeterli gelmedi.

İYİ BİR GOLCÜ ALINMALI

Göztepe, ikinci yarıya daha coşkulu başladı.
Castro ve Borges'in ara pasları ve Halil'in kenardan yaptığı bindirmeler tehlike yaratsa da bitiricilikten uzaktı. Jerome ise fırsatları bonkörce harcadı. Göztepe'nin ileri uçta çok eksik kaldığı bir gerçek. Özdeş, Jerome'un yerine Cikalleshi'yi, Halil'in yerine Samed Ali'yi, Yasin'in yerine de Tayfur'u oyuna alıp hücum gücünü artırmaya çalıştı. Yasin ilk maçlardaki gibi değildi, Halil de vasatın üzerine çıkamadı. Ancak bu değişikliklerin de 3 puana katkısı olmadı. Sonuç olarak ilk yarının bitimine yalnızca 1 hafta kaldı. İkinci yarıda sıkıntı yaşamamak için Göztepe'nin mutlaka kadrosuna, özellikle hücum hattına takviye yapması gerekiyor. Gerekli transferler yapılırsa, Göztepe'nin ikinci yarıda yeniden bir çıkış yakalayacağına inancım tam.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA