• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hayal kırıklığı ŞENOL KANTÜRK

Hayal kırıklığı

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.11.2018, 00:00

Süper Lig'de milli maç arasını iyi değerlendiren Göztepe, İzmir'de ağırladığı Başakşehir maçına iddialı hazırlandı. Konuk ekip kadrosunda yıldızları barındıran lider Başakşehir'di ama Göztepe de muhteşem taraftarının huzurunda İzmir'de sahayı nicelerine dar etmişti.
Bayram Bektaş, zorlu rakibi karşısında maça savunmada Kadu'nun yerine Reis'i, orta alanda da Poko'nun yerine Alpaslan'la başladı.
Aslında Göztepe maça da çok istekli başladı. Ancak 8. dakikada Titi ile Bajic'in pozisyonunda hakem Bülent Yıldırım, VAR'a gidince işler karıştı. İki sezondur 9 penaltının 6'sını kurtaran Portekiz'li Beto, bu kez Visca'nın atışında topu filelerde gördü. Golün şokunu üzerinden atlatan Göztepe, Halil ve Yasin ile sağlı sollu ataklarla Başakşehir kalesine yüklendi. Göztepe gol atabilmek için her şeyi yaptı ancak topu filelerle buluşturmayı başaramadı. Göztepeli futbolcuların ısrarla kenarlardan oynamalarına şaşırdım.
Kenarlardan yapılan ortaların çoğunda uzun boylu Başakşehirli oyuncularda kaldı.
Göztepeli futbolcuların Başakşehir'in kilidini göbekten yapacakları akınlarla açmaları içten bile değildi.

BORGES ÇOK ETKİSİZ

Orta sahada Castro'nun çabalarına rağmen Borges'in tutuk oyunu Göztepe'nin handikabıydı. Borges iki yarıda da Castro'ya ayak uyduramadı. Teknik direktör Bayram Bektaş da Borges'e ancak 58 dakika dayanabildi.
Deportivo gibi bir takımdan gelen Borges'in Göztepe'de fark yaratmasını bekliyoruz ama Borges hiç oralı değil. Göztepe ikinci yarının başında da beraberlik golü için bastırdı. Ancak 13 maçta sadece 5 gol yiyen Başakşehir savunmasını aşmak hiç de kolay olmadı. Üstüne Bajic'in de golü gelince Göztepe'nin gardı iyice düştü. İzmir'de kolay kolay maç kaybetmeyen Göztepe, bu yenilgiyle uğurunu kaybetti. Antalya ve Sivas gibi iki önemli deplasmanı üst üste oynayacak olan Göztepe bu yenilgiyi unutup bir an önce konsantre olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA