• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göztepe kısmet tepti ŞENOL KANTÜRK

Göztepe kısmet tepti

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.01.2019, 00:00
Bornova'da günlerdir yağan yağmurun futbolu zorlaştırdığı zeminde müthiş bir lig mücadelesi izledik. Göztepe kazanabileceği maçta maalesef Kemal Özdeş'in yanlış tercihleriyle ve büyük şanssızlığıyla G.Saray'a yenildi. Özdeş, ikinci yarıda en kritik zamanda kazanılan penaltııyı Castro ve Serdar Gürler dururken Borges'e attırdı, o da aut atışı yapar gibi dışarı gönderdi. Özdeş, ardından 70.dakikada Yasin'i oyuna alırken, dün gece hiç etkili olamayan Halil Akbunar yerine, G.Saray defansını en çok zorlayan, burnundan getiren Serdar Gürler'i çıkardı. Göztepe'yi futbol ve mücadele yönünden eleştirmek haksızlık olur. Galatasaray gibi bir takımı 30 dakika bunaltmak hiçbir takımın haddi değildi ama, Göztepe müthiş bir mücadele göstererek bunu başardı, ancak bu baskısını gole götüremedi. Bu tip maçlarda ilk golü atan daima şansını artırır.

FIRSATLARI KAÇIRDI
Göz-Gözler, özellikle G.Saray'ın en güvendiği adam kaleci Muslera'nın yaptığı iki büyük hatadan yararlanamadı. Muslera'nın büyük hata yaparak kale önünde çalımlamaya kalktığı Jerome, kaptığı topu boş kaleye atabilse ardından soldan bomboş gittiği pozisyonda pas yapma becerisini gösterebilse Göztepe hakettiği golü bulabilirdi. Cim-Bom devrenin son 15 dakikasında Fegholi'nin öne çıkması, N'Diaye'nin katılmasıyla oyunun akışını kendi lehine çevirdi, Macion'la attığı bir gol ofsaytta kaldığı için sayılmadı.

ATAN TAKIM KAZANDI
İkinci yarıda galibiyet iki takıma da gülümsedi. Borges'le penaltı kaçıran Göztepe'de Jerome ve Yasin'in topları direklerde patladı. Galatasaray, Sinan'ın omuzla attığı golle galibiyete giderken Şans Meleği yanındaydı.
Ancak G.Saray'ın Onyekuru'yla kaçırdığı goller de affedilecek cinsten değildi. G.Saray elbette ki böyle bir deplasmanı 3 puanla kapadığı için bayram yapacak ama Göztepe gelecek için karamsar olmamalı. Çünkü yeni transfer Anyegnebu ilk maçı olmasına rağmen çok iyiydi, solbek mevkisini tam doldurdu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA