Yumurta haşlarken içine limon suyu eklerseniz...
Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan yumurta pek çok yemekte ve tatlıda da imdada yetişen mutfağın en önemli besin maddelerinden. Yumurtayı haşlarken kabuğunun kırılması ve çatlaması ise pek çok kişi tarafından istenmeyen bir durum. Bunun için yapabileceğiniz basit bir yöntem bulunuyor. İşte yumurtanın kırılmaması ya da çatlamaması için yapmanız gerekenler...
- Yaşam
- 30.5.2019 10:24:04
Kahvaltıların en önemli besin maddesi olan yumurtalar özellikle protein bakımından oldukça zengin. Genelde haşlanma olarak tercih edilen yumurtanın pişirilirken kabuklarının çatlaması ise pek istenmeyen durum. Peki yumurta haşlarken kabuklarının kırılmaması ve çatlamaması için ne yapmak gerekir?