• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

ATILGAN BAYAR

Fethullah Gülen'i öldürecekler!

atılgan.bayar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08 Mart 2014
Bu saatten sonra... Yani Fethullah Gülen'in küresel işlevi son bulduktan sonra...
Doğrudan veya dolaylı olarak onu ve Cemaat'ini kullanan güçlerin Gülen'in Türkiye'ye avdetine rıza göstermeleri mümkün değildir.
Bu kadar çok istihbari bilgiye sahip olan, birçok operasyona şahit olmuş bir figürün Türkiye'ye avdeti ya da Türk Hükümeti'ne yeniden angaje olması uluslaraşırı güçler açısından kabul edilemez bir durumdur.
Bu yüzden, dünya istihbarat tarihinin seyri dikkate alınmalı.
Benim tahminim, Fethullah Gülen'in yurtdışında, tırnak içinde 'doğal yollar' ile öldürülebileceği yönünde.
Şimdi, Gülen'e ve örgütüne karşı bir mücadele yürüten Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin önünde bir sınav daha var:
Gülen'in 'öldürülmesini' engellemek, bir anlamda mücadele ettiği faaliyetin aktörlerinden birini korumak... Milli tehdit ise de, bizim tehdidimiz, bizde olmalı, diyebilmek...
İstihbarat dünyası böyle ilginç durumların yaşanabildiği bir dünya.

Kimin izindesiniz?

Bu grafik, sosyal medyada dolaşım rekorları kıran bir grafik. Bazen, zekice hazırlanmış bir grafik ürün, sayfalarca makalenin anlatamayacağını anlatmayı beceriyor. Bakalım ve üzerine biraz düşünelim mi?

İlker Başbuğ'un 'Fethullahçı CHP'ye söyleyecek iki sözü yok mu?

Yazılarımı ve analizlerimi takip edenler iyi bilir; İlker Başbuğ tutuklandığı günden itibaren 'tutuklu yargılanmasına' ve 'terör örgütü liderliği' ile suçlanmasına karşı çıktım.
Hatta, bu yüzden, AK Partili görünümlü, bazı mütesettir yazar adaylarının, 'Başbuğ'un esin kaynağı olmak...' suçlamalarına maruz kaldım.
Nihayetinde, AK Parti'nin sağladığı demokrasi ortamı ve direnişinin oluşturduğu zeminde Anayasa Mahkemesi hukuka tam olarak uygun bir karar verdi ve İlker Başbuğ tahliye edildi.
Şimdi... Başbuğ tahliye edildiğine ve çok sert bir üslup ile, içerideki hemen herkes suçsuzmuş gibi bir konuşma yaptığına göre artık kendisine sormam gereken soruları açık ve net sorabilirim:
1. Kanaatiniz, sizi Cemaat'in de rol aldığı ulusaşırı bir gücün mü hapsettiği yönündedir?
2. ATATÜRKÇÜ OLDUĞUNU İDDİA EDEN CHP'NİN, 'OLUR YA BELKİ İKTİDAR OLURUM' SEVDASIYLA, GÜLENİST HAREKET İE AYNI DALGA BOYUNDA SİYASET ÜRETMESİNE NE DİYORSUNUZ?
Uğradığı haksızlığı, cesur bir komutan olarak gayrımilli darbe girişimlerine karşı aldığı pozisyonu izledik.. Bu süreç, onun çok geniş bir muhakeme yapmasına izin vermiştir, diye düşünüyorum.
Atatürkçülük ile aldatanlara karşı, Başbuğ'un söylecek mutlaka birkaç sözü vardır. Atatürkçülerin gerçeklerle yüzleşmesi gerekiyor.
Ve Atatürkçülüğün, kısır ve oportünist CHP kafesinden kurtulabilmesi için kavramsal bir açılımın işaretini de Başbuğ'dan bekliyorum.
Kendisi cesur ve onurlu bir komutandır.
Ancak bu kavramsal açılımı yapabilmek, demokrasinin muhafazası ve ülkesinin bağımsızlığı için hapis yatabilmekten daha büyük bir cesareti gerektiriyor.
Başbuğ'un bunu yapabileceğini düşünüyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.