• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Popun rekortmen kraliçeleri BÜLENT GÜRLÜK

Popun rekortmen kraliçeleri

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.06.2018, 00:00
Dünya pop tarihinin yıldızları saymakla bitmez... Tüm müzikseverlerin gönlünde taht kuran şarkıcıları ve sevilen parçalarını sıraya koysak, sayfalar yetmez. Özellikle kadın starların üretimlerinin, pop dünyasında apayrı bir yeri var. Onların arasında, yüreklerimizde iz bırakan, unutulmaz şarkıları dimağımıza kazıyan yıldızların yeri ise daha başka. Biz de bugün, müziğin kraliçelerinden ‘en çok satan’ şarkılara imza atan isimleri sayfamıza taşımak istedik.

'All I Want for Christmas Is You'

Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Mariah Carey'in Noel şarkısı 1994'te yayınlandı ve parça için iki adet müzik videosu hazırlandı. 2010 yılında şarkıcının 'Merry Christmas II You', "Noel İçin İstediğim Her Şey' başlığıyla yeniden düzenlediği şarkı dünyanın birçok ülkesinde listelerin ilk onunda yer buldu ve 14 milyon satış rakamına ulaştı

'Believe'

ABD'li şarkıcı-aktris Cher'in 1998'de seslendirdiği Believe, dans, pop ve eurodance odaklı stillerden oluşan, tekno, ev, disko ve Latin gibi müzik türlerini içeriyor. 'Cher etkisi' olarak nitelendirilen şarkı Billboard 200'de dört numaraya çıktı. Dünyanın birçok ülkesinde ilk 10'da anılan şarkı, 11 milyon baskıyla rekor kıran single'lardan biri

'Like A Prayer'

Like a Prayer, popun kraliçesi Madonna'nın dördüncü albümünün çıkış şarkısıdır. 1989'da yayınlanan ve Madonna'nın en içgözlemsel çalışması olan şarkı bir günah çıkarma kaydı olarak anılmıştır. Madonna şarkıyı 'annem, babam ve ailemle bağlarım hakkında' sözleriyle tanımlamıştır.
Şarkıcının genç yaşta kaybettiği annesine ithaf edilen şarkı 9 milyon sattı.

'...Baby One More Time'

Amerikalı pop yıldızı Britney Spears'ın, Innosense grubundan ayrıldıktan sonraki ilk stüdyo albümünün çıkış şarkısıdır.
Spears'ı Madonna ve Cher gibi sanatçıların çizgisine oturtan ve pop fenomeni haline getiren " ...Baby One More Time", Billboard Hot 100'de bir numaraya çıktı. Şarkı 10 milyon sattı.

'Un-Break My Heart'

Amerikalı Toni Braxton'a 1997 Grammy Ödülleri'nde En İyi Kadın Pop Vokal Performansı ödülü kazandıran şarkı, ABD'de onbir hafta liste başıydı.
Billboard Hot 100'de 1 numara olan 'Un-Break My Heart', Avrupa'da ondan fazla ülkede ilk beşte yer aldı; Avusturya, Belçika, İsveç ve İsviçre'de ise bir numaraya dek yükseldi ve 10 milyon satış rakamına ulaştı.

'I Will Always Love You'

ABD'li şarkıcı Whitney Houston'ın soundtrack albümü The Bodyguard'dan çıkan ilk teklidir. Şarkı Ekim 1992'de Arista Records tarafından piyasaya sürüldü. Sanatçının en büyük hiti olarak görülen 'I Will Always Love You', Amerikan R&B listelerinde 11, Billboard Hot 100 listesinde ise 14 hafta 1 numarada kaldı ve 16 milyona yakın satış rakamına ulaştı.

'Foolish'

ABD'li şarkıcı Ashanti'nin ilk stüdyo albümü ve çıkış şarkısıdır. ABD'de ve tüm dünyada liste başı olan şarkı güzel vokale 2003 Grammy Ödülleri'nde 'En İyi Modern R&B Albümü' dalında ödül kazandırdı. Ashanti'nin ' Foolish' teklisi dünya çapında 8 milyon satış yaptı.

'Girls Just Want to Have Fun'

Amerikalı şarkıcı Cyndi Lauper'ın 1983'te yayımlanan single'ı ve ilk stüdyo albümü She's So Unusual'ın çıkış şarkısıdır. Feministler için bir marş halini alan ve ödüllü video klibiyle dikkat çeken şarkı, Billboard Hot 100 listesinde iki numaraya kadar yükseldi, 1983 ve 1984 yıllarında dünyanın en önemli hiti oldu. 13 milyonu aşkın satış yaptı.

'My Heart Will Go On'

Parça 1997 yapımı Titanik filminin tema şarkısı. Celine Dion'un seslendirmesinden sonra dünya listelerinin 1 numarasına yerleşti. 1998 yılının en çok satan single'ı olan şarkı, 15 milyon satış rakamıyla tüm zamanların en çok satanları arasında yer aldı.

Suerte/Whenever, Wherever'

Shakira'nın 3'üncü stüdyo albümü Laundry Service için yazdığı ve seslendirdiği şarkıdır. "Hips Don't Lie"dan sonra sanatçının adından en çok söz ettirdiği bu şarkının 'Şans' anlamına gelen 'Suerte' adıyla İspanyol versiyonu da yayınlandı. 29 ülkede 1 numaraya yerleşen 2002'nin en çok satan şarkısı, 9 milyonla son yılların en çok rağbet gören şarkıları arasında yer aldı.

'Genie in a Bottle'

ABD'li R&B şarkıcısı Aguilera'nın 1999 albümü Christina Aguilera'dan çıkan ikinci teklidir. David Frank, Steve Kipner ve Pamela Sheyne tarafından yazılan şarkı dünya listelerinin zirvesine oturdu ve albüm de Billboard 200 listesi başta olmak üzere birçok albüm listesinde zirve çıktı. Aguilera'nın cesur pozlarıyla klibinin de dünya çapında yankı uyandırdığı tekli 8 milyon sattı.

'Super Bass'

Trinidad lı-Amerikan rapçi Nicki Minaj'ın ilk albümü olan Pink Friday'den bir tekli. Minaj'a göre şarkının sözleri iki aşığın renkli romantik hikayesini anlatıyor. Şarkı Amerika ve Yeni Zelanda'da üç numaraya kadar çıktı. Avustralya ve Kanada listelerinde ise 6'ncı sırada yer buldu. Klibiyle de göz alıcı karşılanan 'Super Bass' 10 milyon satışa ulaşmayı başardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA