• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yaza damga vuran Latin şarkılar BÜLENT GÜRLÜK

Yaza damga vuran Latin şarkılar

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.09.2018, 00:00
Yaz, tatil demek. Tatil ise müzik ve dans. Dans ise Latin ezgileri demek. İşte bu yazın en çok dinlenen Latin şarkıları

Alvaro Soler Flo Rida, Tini Türkçe

'Bel' anlamına gelen 'La Cintura', İspanyol şarkıcı Alvaro Soler'ın eseri. 29 Mart 2018'de ikinci stüdyo albümü Mar de Colores'ın çıkış şarkısı; Soler, Jakob Erixson, Nadir Khayat, Simon Triebel ve Ali Zuckowski tarafından yazıldı.
Avrupa'da çok tutulan 'Cintura' Avusturya, Belçika, Almanya, İtalya, Polonya, İspanya ve İsviçre'de ilk 10'a girdi.

Ana Guerra, Aitana

'Kötü' anlamındaki 'Lo Malo', İspanyol şarkıcılar Aitana Ocanya ve Ana Guerra'nın teklisidir. Jess Morgan ve Will Simms'in İngilizce yazdığı şarkı Brisa Fenoy tarafından İspanyolcaya çevrildi. İspanya'da Eurovision 2018'e aday şarkılar arasında üçüncü sırada kalan parçanın yenilenmiş versiyonu 6 Nisan 2018'de piyasaya sürüldü ve büyük başarı kazandı.

Daddy Yankee

Porto Rikolu rapçi Daddy Yankee'nin şarkısının videosu Los Angeles'ta çekildi ve 90'ların tarzını yansıttı. Yankee, Juan Rivera, Luis Romero ve Urbani Mota'nın yazdığı şarkı, Avrupa'da ilk 10'da, ABD'de Billboard Hot 100'de 43'üncü, Hot Latin Songs'ta ikinci sırada yer buldu. Becky G, Bad Bunny ve Natti Natasha'lı remix versiyonu ise 27 Nisan'da çıktı.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez'in 'El Anillo' şarkısını Edgar Barrera, Andres Castro, Oscar Hernandez ve Jesus Herrera yazdı. Şarkıyı 26 Nisan 2018'de Sony Music Latin, dijital olarak piyasaya sürdü.
Billboard'dan Jennifer Machin'in 'seksi ve kışkırtıcı' diye yorumladığı 'Yüzük' anlamına gelen 'Anillo', Lopez'in eski beyzbolcu sevgilisi Alex Rodriguez'le ilişkisine işaret ediyor.

Alvaro Soler Flo Rida, Tini

Türkçe 'Bel' anlamına gelen 'La Cintura', İspanyol şarkıcı Alvaro Soler'ın eseri. 29 Mart 2018'de ikinci stüdyo albümü Mar de Colores'ın çıkış şarkısı; Soler, Jakob Erixson, Nadir Khayat, Simon Triebel ve Ali Zuckowski tarafından yazıldı.
Avrupa'da çok tutulan 'Cintura' Avusturya, Belçika, Almanya, İtalya, Polonya, İspanya ve İsviçre'de ilk 10'a girdi.

Luis Fonsi Stefflon Don

Porto Rikolu şarkıcı Luis Fonsi ve İngiliz rapçi Stefflon Don'un kaydettiği 'Calypso';
Fonsi, Stefflon Don, Andres Torres ve Mauricio Rengifo tarafından yazıldı.
Parça 14 Haziran 2018'de video klibiyle piyasaya sürüldü. Bir haftada 1.7 milyon ABD akışı ve 5 bin indirme işlemi kazanan şarkının resmi videosu 120 milyondan fazla kez görüntülendi

Merche

Merche adıyla bilinen İspanyol şarkıcı Mercedes Trujillo Callealta'nın çıkardığı ve tüm ülkede yaptığı turne boyunca büyük ilgi gösterilen albümü 'De Otra Manera'dan bir parça 'Te Lo Mereces' (Bunu Hak Ediyorsun)...
5 Mayıs'ta ilk kez tekli olarak piyasaya sürülen şarkı bu yazın dillerden düşmeyen ezgileri arasındaki yerini aldı.


Shakira Maluma

'Cla ndestino', iki Kolombiyalı şarkıcı Shakira ve Maluma'nın 8 Haziran 2018'de yayınlanan şarkısı. Videosu 26 Haziran'da Barcelona'da bir plajda çekildi ve 27 Temmuz'da yayınlandı. İlk 24 saatte 5 milyon kez görüntülendi. Şarkı ABD'de ilk haftada 5.000 satış ile Hot Latin listesine 17 numaradan girdi. İspanya, İtalya ve İsviçre pop listelerinde ilk 20'de yer aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA