• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
En büyük yatırımı kendine yap! BURCU ILGIN

En büyük yatırımı kendine yap!

burcu.ilgin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.01.2022, 00:00

Zenginliğin sınırlarını zorlayan yıldızların hayatı birçoğumuzun hayallerini süslüyor. Renkli hayatlar aldıkları pahalı eşyalar, evler, gittikleri tatiller... Dışarıdan bakıldığında özenilmeyecek gibi değil. Özellikle futbol yıldızları kısa yoldan köşeyi dönmenin birer sembolü olarak görülüyorlar. Çünkü pek çoğu oldukça fakir bir aileden geliyor ve sonrasında kazandıklarıyla dikkatleri üzerlerine çekiyor. İki gündür herkes Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo'nun evine kurdurduğu oksijen kabinini konuşuyor.

PARAYI HARCAYABİLMEK
Para parayı çeker' deriz ya parayı nereye ve nasıl harcadığın çok önemli... Ünlü yıldız kendine yaptığı yatırımlarla herkese örnek olmalı. Geleceğe yatırım yapmak illa ki bankada paran olması, ev, araba almak anlamına gelmiyor. Ronaldo'nun yaptığı uç bir örnek olsa da, bir kitap okumak, yeni müzikler keşfetmek, film izlemek ve seyahat edip yeni yerler görmek de bizim kendimize yaptığımız birer yatırım değil mi? Kendimize yatırım yapmaktan vazgeçmeyelim! En büyük sermaye biziz.

72'LİK KOPYACI
72 yaşında 3 kez ehliyet sınavına girip kazanamazsanız nasıl bir yola başvurursunuz? Ankara'da meydana gelen bir olay, akıllara durgunluk verecek cinsten. Ehliyet sınavları sırasında görevlendirilen bir polis ekibi park halindeki arabanın içindeki şahısların hareketlerinden şüpheleniyor, bir süre aracı uzaktan izleyen ekipler, daha sonra otomobildeki iki kişiyi aşağı indiriyor. Sorgu, sual, arama derken ekipler, araçtaki kişilerin ehliyet sınavına giren 72 yaşındaki bir şahsa kopya düzeneği kurduğunu anlayıp gözaltına alıyorlar...

3 KEZ DENEYİP KAZANAMAMIŞ
Daha sonra sınav merkezine giren ekipler, sınavdaki şahsın üzerinde de kamera, modem ve kulak içi kulaklık ele geçirince 72'lik amcanın daha önce 3 kez ehliyet sınavına girdiğini ancak buna rağmen başarılı olamadığını bu yüzden bu yola başvurduğunu öğreniyor. Neresinden tutmaya kalksan elinde kalacak bir olay, 72 yaşında ehliyet almaya çalışmasına mı, 3 kez sınava girip başarısız olmasına rağmen araba kullanmasına mı, yoksa o yaşta kopya çekmesine mi şaşırıp kızalım anlayamadım!

İFTİRA BOŞA ÇIKMASIN!
Annem biz küçükken sebepsiz yere ağladığımızda popomuza bir tane vurur "Şimdi sebepli ağla" derdi. Aklıma bu çocukluk anısını getiren olay da Antalya'da yaşanıyor. 4 katlı apartmanın giriş katındaki elektrik panosunda yangın çıkıyor. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangın sonrası bir kişi gözaltına alınıyor. 21 yaşındaki genç, görüntü çeken gazetecilere, "Bana hep iftira atıyorlardı. Bu defa da ben yaktım. Üstelik apartmanı değil yalnızca girişi yaktım. Ayrıca alkol oranım da sıfır" diyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA