• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Boş verin adaları Urla’ya Çeşme’ye gidin BURCU ILGIN

Boş verin adaları Urla’ya Çeşme’ye gidin

burcu.ilgin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.04.2024, 00:00

Yazıya başlık olarak "Yunanistan'a kapıda vize kolaylığı" demek isterdim ama şartlara bir göz gezdirdim.
Hiçbir kolaylığı yok. Schengen'den tek farkı aracının feribot firması olması. Fiyatı da Schengen ile neredeyse aynı. Üstelik Schengen ile Avrupa'nın tamamına gidebilirken bu vizeyle sadece size seçenek olarak sunulan adalardan birine gidebiliyorsunuz.
Kapı vizesiyle gidebileceğiniz adalar arasında Rodos, Midilli (Lesvos), Sakız (Chios), Kos (İstanköy), Meis (Kastellorizo), Sisam (Samos), Simi, Kalimnos, Leros, Patmos bulunuyor. Ha bir de pasaportunuzda KKTC vize damgası bulunması halinde Yunanistan kapı vizesi almanız mümkün değil.

HEPSİNE AYRI VİZE
Evrak olarak da biyometrik fotoğraf, form, seyahat sigortası, gidiş dönüş feribot bileti, otel rezervasyonu, banka hesap dökümü, bla bla... Schengen'den hiçbir farkı yok... Neresi kolaylık acaba bu vizenin. Bir sürü de şartı şurtu var. Daha önce Schengen başvurunuz red edildiyse Yunan adaları kapı vizesi başvurunuz kabul edilmiyor.
Her ada için ayrı vize ücreti ödemeniz gerekiyor. Öyle Sakız Adası'na kapı vizesi aldım, Burda bir iki gün kaldım, kalan 4 günümü de Samos'ta geçireyim diyemiyorsunuz.
Bir yıl içinde 90 günü tamamlayana kadar yani 12 kez başvuru yapabiliyorsunuz.
Bu da her başvuruda 100 Euro'dan 1200 Euro demek. Oldu, işimiz gücümüz yok Yunan devletine çalışalım. Boşverin adaları, şuracıkta Çeşme, Urla, Kuşadası varken! Çok da bir farkı yok zaten.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA