• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dans ettirirken düşündürtmek ÇAĞRI ZORER

Dans ettirirken düşündürtmek

cagri.zorer@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.01.2019, 00:00

Rock müzik için Seattle ne ise, sanırım DJ'ler için de New York o anlamı taşıyor. Bugüne kadar müzik dünyasına birçok başarılı müzisyeni kazandıran rüyalar şehrinin 2014 yılında dans etmeyi sevenlere armağanı The Chainsmokers olmuştu.
Selfie akımının tüm dünyayı salladığı dönem #Selfie parçalarıyla ortalığı kasıp kavuran Amerikalı DJ'ler Andrew Taggart ve Alex Pall ikilisi, namıdiğer The Chainsmokers, merakla beklenen yeni albümleri 'Sick Boy'u 2018'in son günlerinde yayınladı.

SOSYAL MESAJ

6 yıl önce girdikleri müzik piyasasındaki konumlarını onlarca tekli ve EP ile sağlamlaştıran ikili, ikinci stüdyo albümleri ile 2018'in politik duruşuna da kayıtsız kalmamış. İlk albümdeki pop, indie ve hip hop etkileşimlerinin devam ettiği yeni albüm, enerjiyi yüksek tutarken sosyal mesaj kaygısı taşıdığını da gösteriyor. Tıpkı çıkış yaptıkları #Selfie'de olduğu gibi eleştirel sözlerini esirgemeyen Andrew Taggart, o dönem selfie çılgınlığını dans ettirerek eleştirmişti.
Albüme ismini veren 'Sick Boy' bu bağlamda en dikkat çeken parça oluyor.
Hollywood'taki taciz skandalından fikir özgürlüğüne, günlük sıkıntılardan şöhretin ünlüler üzerindeki baskısına kadar birçok konuya değinen parça, özgün melodisiyle de bugüne kadar çıkan tüm The Chainsmokers parçalarından kendini ayırıyor.
Albümün giriş parçası 'This Feeling' sözleri ve Kelsea Ballerini düeti sayesinde sempati toplasa da sıradanlaşan ritmi ve birçok akraba şarkıdan tanıdık gelen trafiğiyle kısa sürede ilgi çekici olmaktan çıkıyor.
Winona Oak düetiyle karşımıza çıkan 'Hope'ta da aynı eleştirileri sıralamak mümkün.
10 parçadan oluşan 'Sick Boy' grubun önceki işlerine nazaran kolaya kaçtıkları bir albüm havası veriyor. Sözlerinde çok kez mental sorunlardan bahseden ikilinin belki de New York'a dönüp eski günleri hatırlaması gerekiyordur.

RAMMSTEİN GERİ DÖNÜYOR

Alman metal grubu Rammstein 10 yıllık aranın ardından çıkaracağı yeni albümün ilkbaharda raflardaki yerini alacağını duyurdu. Henüz albüm adını netleştiremeyen grup üyeleri, yeni bir dönemi başlatacaklarının da sinyallerini veriyor.
Grubun gitaristi Richard Z. Kruspe'un röportajından anlıyoruz ki, Nisan ayında çıkacakları turneyle birlikte albümün de dinleyicilerine kavuşacağı görülüyor.
Albüm tanıtımının ardından 5 video klibin de bizleri beklediğini müjdeleyen başarılı gitarist, mix aşamasında Muse ve birçok ünlü müzisyenle çalıştıklarını söylüyor.
Dünyaca ünlü prodüktör Rich Costey ile çalışabilmek için Los Angeles'e gittiklerini belirten Kruspe, yeni dönemle birlikte sahne tarzlarının da değişeceğini açıkladı. Görünen o ki, Rammstein, 10 yıllık hasreti yenilenmiş haliyle unutturacak.

PLAK SEKTÖRÜ KÜÇÜLÜYOR

Her yeni yılda olduğu gibi araştırma şirketleri mercek tuttukları sektörle ilgili hazırladıkları raporları sunmaya devam ediyorlar. Plak satışlarının günümüz dijital dünyasında hala iyi satışlar yapabildiği Birleşik Krallık'la ilgili BPI'ın yayınladığı 2018 raporu, fiziksel albümler açısından pek iç açıcı gözükmüyor.
Geçtiğimiz yıl adada 4,2 milyon yeni plağın satıldığını söyleyen BPI, 2017'ye göre %1,6'lık büyümenin yaşandığını ve fiziki albümler için yolun sonuna yaklaştığımızı hatırlatıyor.
Uzun yıllardır fiziki albümlerde katlanarak artan büyüme ilk kez bu yıl düşük yüzdelerde kaldı.
Karlılık açısından önceki yıllara göre iyimser bir tablo ortaya çıksa da, büyümenin düşüşe geçmesi, sektörün yavaş yavaş sona yaklaştığını gösteriyor. En çok satış yapan plakları da listeleyen BPI, Arctic Monkeys'in Tranquility Base Hotel & Casino'sunun 38 bin adet satarak 2018'i lider kapattığını açıkladı. The Greatest Showman'in soundtrack albümü 32.300 adet ile ikinci olurken, Fleetwood Mac'in Rumours'u 32.000 adetle üçüncülükte kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA