• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Üç kişilik dev kadro ÇAĞRI ZORER

Üç kişilik dev kadro

cagri.zorer@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.12.2018, 00:00

2014 yılında 'Spring of War' teklisinin ardından kendi adlarıyla çıkardıkları ilk albümleriyle sıkı bir hayran kitlesine kavuşan The Ringo Jets, üçüncü stüdyo albümleri 'Open Sesame'yi geçtiğimiz hafta yayınladı.
2017 başında çıkardıkları ikinci albümleri 'Asorted' ile vaat ettikleri rock'n roll sound'unu devam ettiren grup, aradan geçen kısa zaman diliminde son albümleriyle takipçilerine yeni yıl hediyelerini önden takdim etmiş bulunuyor.
10 parçadan oluşan 'Open Sesame' önceki albümlerde olduğu gibi garage sound'unun yanı sıra psychedelic etkileşimlerle bezenmiş özgün şarkılarla dolu bir seçki sunuyor.

HERKES VOKAL

The Ringo Jets'i tanımayanların, yazının bu kısmına kadar yabancı bir rock grubundan bahsettiğimi düşündüğünden eminim.
İsimleri ve İngilizce müzik yapmaları nedeniyle yabancı sanılan grup, aslında Türkiye menşeili. 2012 yılında İstanbul'da kurulan ve oldukça sıra dışı bir yapıya sahip olan The Ringo Jets, üç vokal, iki gitar ve bir davula sahip.
Davulda Lale Kardeş, elektrik gitarlarda ise, Deniz Ağan ve Tarkan Mertoğlu bulunuyor. Üç müzisyenin de vokal görevini üstlenmesi şarkılara da ayrı bir ahenk katıyor diyebilirim.
Her biri birbirinden yetenekli olan grup üyeleri, müziğin sesini açmanızı sağlıyor.

YÜKSEK VOLTAJ

Her parçanın heyecan uyandırdığı albümün benim için öne çıkan şarkıları 'Uprise', 'Vainglorious' ve 'The Baba' oldu. Garaj müziğinin kirli gürültüsünden hoşlananlar ve grupla henüz tanışmamış olanlar için 'Open Sesame' ve grubun önceki albümleri aranılan kan olabilir.
Öte yandan, Avrupa'nın başlıca şehirlerinde sahne alan The Ringo Jets, ülkemizde de birçok şehirde konser veriyor. Böylesine yüksek voltajda dolaşan grupların canlı performans eşliğinde ilettiği enerjiyi deneyimlemenin, yeni yılda hepimizi birkaç yaş gençleştireceğinden şüphem yok.

RADYOLAR HALA AYAKTA

Uluslararası Fonografi Endüstrisi Federasyonu'nun 2018 yılı için yaptığı araştırmada, insanların en çok arabadayken müzik dinlediği belirlenmiş.
Yayımlanan rapora göre, 'En çok nerede müzik dinliyorsunuz?' sorusuna cevap verenlerin %66'sı arabada müzik dinlediğini söylemiş. Geçmişte teslimiyetçi bir yaklaşım sergileyen çoğunluk, radyoda ne çıkarsa onu dinlerdi. Günümüzde ise, akıllı telefonlar sayesinde, teslimiyetçiliğin yerini seçiciliğin ele geçirdiği gün gibi ortadayken çıkan sonuç şaşırtıcı.
Ayrıca radyo dinleyicisinin zamanla azalacağı öngörülürken, günümüz teknolojileri arasında en yaşlı durumda olan radyonun, akıllı telefonlar ve taşıtlardaki media player'lara karşı hala ayakta durabilmesi dikkate değer bir veri.

2018'İN KAZANANLARI

Koca bir yılı daha geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde, müzik dünyasından gelen bilanço açıklamalarıyla 2018'in en başarılı isimleri belli oldu.
Yapılan açıklamaya göre, 2018'de dünyada 50'den fazla şehirde 100'e yakın konser veren İngiliz sanatçı Ed Sheeran, 430 milyon dolar hasılat elde ederek yılı zirvede kapatan müzisyen olmayı başardı. Öte yandan, daha önce Taylor Swift'in elinde bulundurduğu 'En çok konser hasılatı elde eden müzisyen' ünvanını ele geçirmeyi de ihmal etmedi. Listenin ikinci sırasında yer alan Taylor Swift ise, 36 şehirde verdiği 53 konser ile 345 milyon dolar hasılat elde ederken, müzik dünyasının popüler çifti Beyonce ile Jay-Z ortaklığı, 250 milyon dolar hasılat ile üçüncü sırada kendine yer bulmuş durumda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA