• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP kurultayında Apo ve Feto posterleri de asılacak mı? ERHAN GÜLENÇ

CHP kurultayında Apo ve Feto posterleri de asılacak mı?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.08.2017, 00:00

CHP, büyük darbe yiyen PKK ve FETÖ'ye moral aşılıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözde adalet yürüyüşüne destek veren eli kanlı terör örgütleri, şimdi de CHP'nin 26-30 Ağustos arasında Çanakkale'de yapacağı sözde adalet kurultayının sevincini yaşıyor.
PKK'nın siyasi uzantısı HDP, yürüyüşün ardından kurultaya da katılma kararı aldı. Hapiste bulunan HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, herkesi bu kurultaya katılmaya davet etti. Demirtaş, işi daha da ileri götürerek, CHP'yle "hayır" cephesinde kurdukları ittifakın "örgütlü" bir biçimde sürmesini talep etti.

EVLİLİK GELİYOR

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den de CHP'ye ittifak çağrısı geldi. Önder, "Ortaya bir ittifak çıkacaksa bu bir slogan ittifakı değil, 'eylem ve program ittifakı' olmalı" diye konuştu.
Demirtaş ve Önder, "örgütlü" ve "eylem ve program ittifakı" diyerek bir anlamda CHP'ye tek çatı altında birleşme çağrısı yapmış oldu. Anlayacağınız, referandumda kurulan CHP-HDP ittifakı, evliliğe doğru ilerliyor.
Öte yandan, hain darbe girişiminde başarısız olunca kendisini destekleyen Batı ülkelerinde Türkiye aleyhine "algı oluşturma" kampanyası yürüten FETÖ de CHP'nin kurultayına bel bağlamış durumda. Çünkü, bu kurultay, FETÖ'nün Türkiye'ye yönelik kirli kampanyalarına malzeme sağlayacak.

CHP KENDİNE GELMELİ

CHP, HDP ve FETÖ arasında "can ciğer kuzu sarması" olarak nitelendirilebilecek bu işbirliğinin ardından CHP kurultayında PKK elebaşı Abdullah Öcalan (Apo) ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in (Feto) posterleri de asılırsa tam olur!
Atatürk'ün kurduğu CHP bir an önce kendine gelmeli. PKK ve FETÖ ile arasına mesafe koyarak iki terör örgütünün ekmeğine yağ sürmeyi bırakmalı.
Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlere pirim vermemeli.

HAYDİ GÖZ GÖZ

Nihayet o büyük gün geldi çattı. Göztepe, 14 yıl aradan sonra bugün Süper Lig'de. Heyecanımız büyük. Bornova'da Fenerbahçe'yle karşılaşacak Göztepe'den galibiyet bekliyoruz. Alınacak bir galibiyet Avrupa kupalarına gidecek yolda İzmir'e büyük bir moral olur. Keşke, İzmirliler de statta olsa ve Göztepe, ilk maçına seyirci desteğiyle çıkabilseydi. Ama olmadı.
Göztepe aldığı ceza ve deplasman maçları nedeniyle İzmir'de seyircisinin karşısına ancak sezonun 5. haftasında çıkabilecek.
İzmirliler olarak bundan gerekli dersi çıkarmalıyız. Sezon boyunca sağduyulu davranarak Göztepe'yi sahada yalnız bırakacak hatalara düşmemeliyiz.

YERLİ OTOMOBİL EGE'YE YAKIŞIR

Yerli otomobilde yol haritası netleşmeye başladı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobili yapmak isteyen babayiğitleri yakında açıklayacaklarını duyurdu. Hisarcıklıoğlu, yerli otomobili üretecek fabrikaya ev sahibi olmak isteyen Gaziantep, Adana ve Kayseri gibi çok kent olduğunu da söyledi.
Yerli otomobilde İzmir'in ismi baştan bu yana hiç gündeme gelmedi. Yıllardır İzmir'e bir otomobil fabrikası kurulmasını isteyen, Torbalı'da kapanan Opel fabrikasının yeniden açılması için girişimlerde bulunan İzmir iş dünyası, nedense TOBB'un yürüttüğü yerli otomobil sürecinde çok aktif olarak yer almadı.
İzmir iş dünyası, bir an önce atağa kalkmalı ve bu fabrika için en uygun yerin İzmir ve Ege olduğuna herkesi ikna etmeli. Böyle bir yatırım, Ege'yi uçurur. Yerli otomobil Ege'ye yakışır.

RECEP İVEDİK'İ ANLAMAK

Ünlü yönetmen Onur Ünlü'nün dün Recep İvedik ile ilgili yaptığı yorumlar sosyal medyada bir anda en çok konuşulan konulardan biri oldu. Ünlü, "Recep İvedik'i herkes gömüyor. Recep İvedik'in gömülmesinin sebebini anlamıyorum, insanlar neye dayanarak gömüyorlar. Hangi yüksek mevkilerle Recep İvedik'i gömüyorlar. Recep İvedik ile ilgili ileri geri konuşan insanlar hangi yüce mizah duygusuna sahipler? Boş konuşuyorlar.
Recep İvedik acayip yalnız bir karakterdir, dünyadaki en yalnız adamlardan biridir. O yalnızlık Recep İvedik'i tuhaf bir yaratığa dönüştürmüştür. Karakterin çıkış noktasındaki yalnızlık, öldürücü bir yalnızlıktır" dedi.
Bu sözlerin önemli bölümüne katılıyorum. Ben de bu filmlerin büyük bölümünü izlemedim ancak hiçbir zaman Recep İvedik ve onu seyredenlere laf söylemedim. Recep İvedik'i ve onu seyredenleri aşağılamaya çalışanların önemli bölümünün aslında kendi komplekslerini yansıttıklarını düşünüyorum. Bana göre büyük bölümü, "Ben üstün beğenilere sahip bir kişiyim.
Seçkinim" mesajı vermeye çalışıyor. Recep İvedikleri aşağılamak yerine onları anlamaya çalışmalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA