• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye tek başına dünyanın vicdanı oldu ERHAN GÜLENÇ

Türkiye tek başına dünyanın vicdanı oldu

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.09.2017, 00:00

Muhalefet kötülemek için elinden geleni yapsa da Türkiye, bir dünya devleti olma yolunda ilerliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güçlünün güçsüzü ezdiği dünya düzenine "Dünya 5'ten büyüktür" diyerek başkaldırıyor. Bugün dünyanın neresinde mazlum varsa yardımına koşan Türkiye, tek başına dünyanın vicdanı haline geliyor.
Suriye'deki iç savaş büyük bir drama neden oldu. Milyonlarca Suriyeli göç etmek zorunda kaldı. Türkiye, Suriyelilerin hepsine kucak açtı. Bugün, Türkiye'de 3.2 milyon Suriyeli barınıyor.
Ana muhalefet partisi lideri "Biz seçimi kazanırsak Suriyelilerin hepsini geri göndereceğiz" dese de Türkiye insanlık tarihine geçecek bir evsahipliği yapıyor. Türkiye'de bugüne kadar kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve halk tarafından Suriyeliler için yapılan toplam harcamanın 25 milyar doları bulduğu hesaplanıyor.

DÜNYA BİRİNCİSİ OLDUK

Mynmar'a bağlı Arakan eyaletinde vatandaşlığa bile kabul edilmeyen Müslümanlar katlediliyor. En gür ses Türkiye'den çıkıyor. Türkiye, tek başına yaptığı girişimlerle Arakan'ı dünya gündemine getiriyor. Arakanlılara yardımda da başı çeken Türkiye, Arakanlı Müslümanların göç etmek zorunda kaldığı Bangladeş'e, "Siz, hepsini kabul edin, masrafı neyse biz karşılayacağız" güvencesi verdi.
Bir zamanlar 70 cente muhtaç bırakılan Türkiye, bugün yaptığı yardımlarla dünyada yoksul ülke ve insanlara can suyu oluyor. Türkiye, insani yardım miktarı açısından dünyada ABD'den sonra 2. sıraya yükseldi. Milli gelire oranla ise, Türkiye açık ara dünyanın en yardımsever ülkesi. Türkiye'nin 2014 yılında yaptığı insani yardım miktarı 1,6 milyar dolarken, 2015'te bu rakam 3,2 milyar dolara çıktı. 2016'da ise, tam 6 milyar dolara yükseldi. Ülkemizden çok daha büyük bir bütçeye sahip ABD'nin yaptığı yardım ise, 2016'da 6.3 milyar dolar.
Türkiye, 2017'de yardım miktarı olarak da ABD'yi geride bırakmayı hedefliyor.

İŞTE İNSANIMIZIN VİCDANI

Kocaeli'den gelen ve bugün detaylarını yanda okuyacağınız bir haber Türkiye ve Türk insanının nasıl bir vicdana sahip olduğunu açık bir şekilde gösteriyor.
Kocaeli'nin Derince ve Kandıra ilçelerinde 14 yıldır sokaklarda simit satan Erkan Ayhan, 2 günlük kazancını Arakanlı Müslümanlara yardım için gönderdi. Ayhan'ın tişörtüne yazdığı mesaj da Türkiye'nin "Dünya 5'ten büyüktür" söylemini yansıtıyor:
"Zalimsin dünya, Arakan kan ağlıyor. Sen yoksun hala."
Kocaeli'den gelen ve bugün detaylarını yanda okuyacağınız bir haber Türkiye ve Türk insanının nasıl bir vicdana sahip olduğunu açık bir şekilde gösteriyor.
Kocaeli'nin Derince ve Kandıra ilçelerinde 14 yıldır sokaklarda simit satan Erkan Ayhan, 2 günlük kazancını Arakanlı Müslümanlara yardım için gönderdi. Ayhan'ın tişörtüne yazdığı mesaj da Türkiye'nin "Dünya 5'ten büyüktür" söylemini yansıtıyor:
"Zalimsin dünya, Arakan kan ağlıyor. Sen yoksun hala."

CHP "milli güvenliğimizden" elini çek

Atatürk'ün kurduğu CHP'de gün geçmiyor ki, milli güvenliğe tehdit oluşturacak bir icraatta bulunulmasın.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ ile söylem birliği yaptı ve PKK'nın uzantısı HDP'lilerle de kolkola girdi.
Yaptığı sözde adalet yürüyüşüyle bu terör örgütlerinin "Türkiye'de adalet yok" şeklindeki propagandalarına destek verdi.
En son da Türkiye'nin toprak bütünlüğü için büyük bir tehdit olarak gördüğü Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapacağı bağımsızlık referandumu için "Haklarıdır" dedi.
Öte yandan, İzmir'de CHP'li milletvekilleri ve belediye başkanları HDP'nin teröristlere özgürlük anlamı taşıyan eylemine katılıp boy gösterdi.
Şimdi de Wikileaks belgelerinde ABD gizli servisi CIA'in alt kuruluşu Stratfor'un "TR 705" kodlu muhbiri olduğu belirtilen CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, silahlı insansız hava araçlarından (SİHA) rahatsız olduğunu söyledi. Tanrıkulu, PKK elebaşı Murat Karayılan'ın da "Asker bizi tavşan gibi avlıyor" dediği SİHA'ların Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılmasını eleştirdi.
Hatta bunun için "alçaklık" ifadesini kullanma cürreti bile gösterdi. CHP'de kimse de çıkıp Tanrıkulu'na ağzının payını veremedi.
CHP, artık milli güvenlikte Türkiye Cumhuriyeti devleti ile aynı hizaya gelmek zorunda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA