• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Etik dışı teklife tokat gibi yanıt ERHAN GÜLENÇ

Etik dışı teklife tokat gibi yanıt

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.10.2017, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 13.5 yıllık görev süresi içinde kente modern bir bertaraf tesisi kazandıramadı.
Manisa'nın da içlerinde olduğu birçok şehir bu işi tereyağından kıl çeker gibi hallederken Kocaoğlu, böyle bir tesis kurmak için henüz doğru düzgün bir yer bile bulamadı. En son gitti, bu tesisi su kaynaklarının üzerinde yer alan Karşıyaka Yamanlar eteklerinde bir yere yapacağım diye tutturdu.
Ancak, yanlış hesap Bağdat'tan döner misali, yer seçimiyle ilgili çevreci avukatlar Senih Özay ve Fatih Ülkü'nün açtığı davada mahkemeden "yürütmeyi durdurma" kararı çıktı. Oluşturulan bilirkişi heyeti, buraya böyle bir tesis yapılamayacağı yönünde rapor hazırladı. Büyükşehir Belediyesi, buna itiraz etti. İkinci kez hazırlanan bilirkişi raporunda da tesise vize çıkmadı.

ŞARK KURNAZLIĞI

Ancak, Kocaoğlu yürütmeyi durdurma kararı verilen ve bilirkişiden onay alamayan böyle bir tesis için "şark kurnazlığı" yapmaya kalktı. Gitti, bu iki avukattan davadan feragat etmelerini istedi. Bunu da iki avukat üzerinde kamuoyu baskısı oluşturmak için beylik laflarla süslü bir açıklamayla duyurdu: "Bugüne kadar kimsenin önünde eğilmedim ama gidip bu avukatlara davayı geri çekmeleri için yalvardım." Yani resmen, iki avukattan etik dışı bir istekte bulundu.
Nitekim iki avukat da Kocaoğlu'nun bu etik dışı teklifine tokat gibi bir cevap verdi.
Konunun 'iki avukatın açtığı davanın' çok üstünde, doğayı, yaşamı, gelecek nesilleri ilgilendirdiğine dikkat çeken avukatlar Özay ve Ülkü, "Bu aşamada, bilim ve hukuk 'Karşıyaka Yamanlar'a çöplük (katı atık bertaraf tesisi) yapılamaz' demişken, davacı 'iki avukat' olarak, Karşıyaka-Yamanlar'a yapılacak çöplüğün yer seçiminin iptali için açtığımız davayı sürdürmememiz (feragat etmemiz) söz konusu olamaz.
Bu çöplük projesi ile ilgili çözüm yine hukuk ve bilimdedir. Hukuku ve bilimi, Karşıyaka Yamanlar'ın çöp tesisi için uygun yer olduğuna ikna edecek olan da İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir." Böyle ağır bir cevap, muhatabının yüzünü kızartır.
Kocaoğlu'na buradan sesleniyorum:
Sayın Başkan, Bu tesisin kent için büyük bir kazanç olacağı konusunda tüm İzmir hemfikir. Ancak, böyle bir tesis ne olursa olsun hukuk çiğnenerek, hukukun arkasından dolaşılarak ve çevreye zarar vererek kurulamaz.
Bize hiç "İzmir'de uygun başka yer yok" yalanını tekrar tekrar söylemeyin.
Koskoca İzmir'de 13.5 yıldır uygun bir yer bulamadıysanız bu sizin ayıbınızdır ve 'beceriklilik' konusundaki nişanenizdir.

ÇOK DOĞRU SÖZ

ABD'nin desteğiyle Rakka'yı ele geçiren PKK'nın Suriye kolu YPG'nin burada Apo afişi asmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yönelik söyledikleri:
"İnanmıyoruz, yanımızda değilsiniz.
Yanımızda olsanız bunu yapmazsınız.
Dürüst değiller. Ondan sonra kalkıp bizden zaman zaman talepte bulunmasınlar."

ÇOK DOĞRU TEPKİ

Avusturya'dan Türkiye'ye gitmeye hazırlanan yolcuların, Viyana Havalimanı'nda köpeklerle aranmasının ardından misilleme olarak İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Viyana'ya gidecek Avusturya vatandaşlarının köpeklerle aranması...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA