• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kocaoğlu tipi racon siyaseti ERHAN GÜLENÇ

Kocaoğlu tipi racon siyaseti

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.10.2017, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasetteki "racon" çıtasını her geçen gün yükseltiyor.
Kocaoğlu, bazen şekeri yükselince, bazen sinirlenince, bazen de bir konudaki iddiasını ortaya koymak için racon keser gibi konuşuyor. Bu da koskoca İzmir'in belediye başkanına yakışmıyor.

"ADAM MISIN LAN"

Kocaoğlu, 2008'de o dönemki CHP Genel Başkan Deniz Baykal'ın bir oteldeki toplantısına "davetli olmadığı" gerekçesiyle alınmak istenmeyince "Şerefsizler. Batırın da kurtulun.
Eşşekoğlueşekler" deyiverdi.
2011'de seçimlerden bir gün önce partisinin bir toplantısında o dönemki CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'a sinirlendi ve Susam'a herkesin içinde "Utanmıyor musun?
Sen bana hesap soracak adam mısın be, manyak. Delirtinceye kadar uğraşıyorsunuz. Sen bana hesap soracak adam mısın lan? Terbiyesize bak ya" diye bağırdı.
2013'te Çiğli'de bir açılış sırasında İZBAN hattının mahallelerini ikiye böldüğünü belirterek alt ve üstgeçit isteyen vatandaşları "Burada ucube ve ucubecilerin işi yok. Edebinizle dinleyin" diye azarladı.
2014'te Bornova'da tartıştığı bir vatandaşa, "Sana İzmir'de yaşam hakkı vermeyeceğim" dediği iddia edildi.
Geçtiğimiz Haziran ayında Kuşcenneti ile ilgili kendisine karşı çıkan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e de "Adam gibi dur" diye çıkıştı.
Temmuz ayında da bir araya geldiği bazı muhtarlara da kentsel dönüşüm çalışmalarındaki iddiasını anlatmak için "Ben katakulli yapmam. Bizim kitabımızda böyle şeyler yazmaz" diye racon kesti.
Birkaç hafta önce İZBAN'ın Selçuk hattı açılışı için düzenlenen törende konuşma yaparken atılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sloganlarına sinirlendi. Slogan atan kalabalığı "Adam gibi durun" diye fırçalamaya kalktı.
Bu listeye daha birçok madde eklenebilir.

"DELİKANLI VARSA ÇIKSIN"

Kocaoğlu'nun dün de bu defa bir tartışma ile değil benim de haklı olduğunu düşündüğüm bir konuda konuşurken kullandığı ifade dikkatimi çekti. Kocaoğlu, İzmir'in kanayan yarası haline gelen bir sorunun çözümü için yaptıklarıyla ilgili iddiasını ortaya koymaya çalışırken "Türkiye'de bunu yapacak başka bir delikanlı varsa, çıksın gelsin" diye konuştu.
Bir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın üstelik haklı olduğu bir konuda "Varsa delikanlı çıksın karşıma" gibi bir ifade kullanması doğru olmadı. 13.5 yıldır başkanlık yapmış bir kişinin artık biraz daha düzgün ifadelerle konuşmasını öğrenmesi gerekir diye düşünüyorum.

Bombanın düğmesine sen mi Bass'tın?

ABD ile yaşadığımız vize krizinin çıkmasında başlıca rollerden birini oynayan ABD Ankara eski Büyükelçisi John Bass, giderayak Türkiye'yi tehdit etmişti. Türkiye'nin geçtiğimiz dönemde onlarca vatandaşını kurban verdiği DEAŞ'ın bombalı eylemlerine atıfta bulunan Bass, "9.5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor.
Bu DEAŞ vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu" demişti.
Biz de bu köşede eski Büyükelçi'ye "Sen bizi tehdit mi ediyorsun Bass" diye seslenmiştik.
Bass'ın söylediği bu sözlerin üzerinden sadece 6 gün geçerken birileri gerçekten düğmeye bastı ve Mersin'den acı haber geldi. İncirlik Üssü'ne bir saat uzaklıkta bulunan bir bölgede yol kenarına yerleştirilmiş mobilete konulan bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada 12 polis memuru yaralandı.
Ben burada şeytanın avukatlığını yapıyor ve ABD'nin Ankara eski Büyükelçisi'ne soruyorum: Bombanın düğmesine sen mi Bass'tın?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA