• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
O zaman Türkiye’ye bir daha gelme Orhan Pamuk ERHAN GÜLENÇ

O zaman Türkiye’ye bir daha gelme Orhan Pamuk

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.10.2017, 00:00

Gerek Osmanlı devletinin son dönemi gerekse de Cumhuriyet sonrası Türkiye'de "aydın" olarak nitelendirilen bir çok isim, Batı kompleksini bir türlü aşamadı. Bu aydın bozuntuları, Batı'yı yüceltirken Türkiye'yi ve Türk halkını sürekli aşağıladı. Türk milleti zaman zaman vatanına da ihanet eden bu sözde aydınlardan çok çekti.
Bugün de bazı aydın bozuntuları Türkiye'yi ve Türk milletini aşağılayarak hatta zaman zaman ihanet ederek gündeme gelmeye çalışıyor.
Alın size, Orhan Pamuk...
Pamuk, 2005'te bir Avrupa gazetesine "30 bin Kürt'ü ve bir milyon Ermeni'yi öldürdük, Türkiye'de hiç kimse bunu dile getirmeye cesaret edemiyor. Ben ediyorum" şeklinde açıklama yaptı.
Yıllardır bir Nobel almak için çalışan Pamuk'un bu ihaneti karşılıksız bırakılmadı. Pamuk'a bu sözlerinden bir yıl sonra Nobel Edebiyat Ödülü verildi. O Orhan Pamuk, şimdi yine sazı eline aldı.
İtalya'da yayımlanan La Stampa gazetesine bir söyleşi veren Pamuk, politik bakımdan artık İstanbul'da yaşayamayacağını, çok fazla dikkat çekmemek için İstanbul'a sessizce geldiğini söyledi. Pamuk, "Kararlılıkla Türkiye'nin geleceğinin Batı'da olduğuna inanıyorum, ben bu inançla büyüdüm: Batılı, açık, laik, burjuva bir eğitim aldım. Bugün İstanbul'da (Türkiye'de) düşünce özgürlüğü yok ve bu beni kızdırıyor, üzüyor ve allak bullak ediyor. Son seçimlerde İstanbul'un yüzde 50'si (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'a karşı oy kullandı. Yani böyle düşünen bir tek ben değilim" dedi.
Breh, breh...

YİNE ÖDÜL MÜ VAR?

Türkiye düşmanlığı adeta Pamuk'un gözünü kör etmiş. İnsan, bunu söylerken utanır... Sayın Pamuk, yoksa, Nobel gibi yeni bir ödül alma durumunuz var da bu sözleri onun için mi söylüyorsunuz?
Bugüne kadar Türkiye'de hangi kitabınızı yayınlamak istediniz de bu engellendi ya da hangi kitabınızın hangi bölümü sansürlendi?
Bugün beğenseniz de beğenmeseniz de yüzde 50 oyla kurulmuş bir iktidar var. Çok partili dönemde Türkiye'de kaç hükümet bu kadar yüksek bir oyla işbaşına gelmişti?
Sizi rahatsız eden ne?
Siz Türkiye'de artık Batı'nın emirlerini şak diye yerine getirmeyen, milli hassasiyetleri ön planda tutan ve halkına zorla içi boş bir Batılılaşma dayatmayan bir yönetim olmasından mı rahatsız oluyorsunuz?
Madem, Türkiye'ye artık "sessizce" gelmeye başladığınızı söylüyorsunuz, buradan size bir çağrıda bulunuyorum:
Beğenmiyorsanız, bundan sonra hiç gelmeyin. Gidin o çok sevdiğiniz Batı ülkelerinde yaşamaya devam edin.
Türkiye'ye layık değilsiniz...

GÖZTEPE VE AKHİSAR'DAN 'AVRUPA'YI İSTİYORUZ

Egeliler olarak yıllardır ilk kez Süper Lig'ten bu kadar keyif alıyoruz.
Çünkü, İzmir'in Süper Lig hasretine son veren Göztepe haftayı 2., Akhisarspor da aynı puanla 3. sırada tamamladı.
İki takım da lig öncesi böyle bir başarı beklemiyordu. Hatta, Göztepeli yöneticiler ısrarla ilk hedeflerinin ligte kalmak olduğunu söylüyordu. Ancak, iki takım yaptıkları doğru transferlerin de katkısıyla zirveyi zorlayabileceklerini gösterdi. İki takımdan şimdi ligi Avrupa Kupaları'na katılmalarını sağlayacak bir dereceyle bitirmelerini bekliyoruz.
İzmir ve Egeliler, Göz Göz ve Akigo'ların arkasında durup gerekli desteği verirsek bu hayalin gerçekleşmemesi için hiçbir sebep yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA