• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İsteyen nikahını istediği yerde kıydırır, size ne? ERHAN GÜLENÇ

İsteyen nikahını istediği yerde kıydırır, size ne?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.10.2017, 00:00

Türkiye'de ne zaman halkın geniş kesimlerinin değerlerine uygun düzenlemeler için adım atılmaya çalışılsa hemen bir itiraz korosu yükseliyor. En son müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesiyle ilgili düzenlemede de böyle oldu.
Bize illa ki, Batı'yı örnek almamız gerektiğini öğütleyenler, örnek gösterdikleri Batı'da papazlara verilen bir yetkinin bizde de müftülere verilmesi için harekete geçilince "Şeriat geliyor" yalanını dile getirmeye başladı. Papazların nikah kıymasında sakınca görmeyenler "Aynı şeyi müftüler de yapsın" diyenlere hemen "yobaz" yaftası yapıştırmaya kalktı.
Ancak, tüm bu itirazlara rağmen doğru bir adımla bu düzenleme önceki akşam Meclis'ten geçti.
Böyle bir yetkinin müftülüklere verilmesini, sanki bir dini düşünce ve yaşam tarzı dayatması yapılıyormuş şeklinde sunanlar bu ülkeye kötülük yapıyor. Bu düzenleme ile kimseye "Nikahını illa ki, müftüye kıydıracaksın" denmiyor.
Aksine "İster nikah memuruna, ister müftüye kıydır" deniliyor.
Yani özgürlükler kısıtlanmıyor aksine artırılıyor.
Düzenlemeye göre müftüler nikah kıyma yetkilerini, Medeni Kanun'un nikaha ilişkin hükümlerine göre kullanacak. Yani nikah kıyılırken nikah memuru hangi şartları arıyorsa, müftü de aynı şartları arayacak.
Bu nedenle, bu düzenleme şu an 'imam nikahı' olarak kıyılan ve hiçbir yasal güvencesi olmayan evliliklerin yasal güvence altında yapılmasını teşvik edecek. Bu iddia edildiğinin aksine çocuk yaşta evliliklerin de önüne geçilmesinde etkili olacak.

SAYGI DUYUN

Türk halkının kafasını, 15 yıldır olduğu gibi "Şeriat geliyor" safsatasıyla karıştırmaya çalışanlara söylenecek son söz şu: Bundan sonra isteyen nikahını istediği yerde kıydırabilecek, buna saygı duymasını öğrenin...

90 DAKİKA UYGULAMASINI KALDIRMA BAŞKAN!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugüne kadar hep belediyenin bütçesinin çok sağlam olduğu iddiası ile övündü. Yüklü para vererek uluslararası rating kuruluşlarından aldığı yüksek kredi notlarıyla ilgili kendisine yakın medyaya çarşaf çarşaf haberler yaptırdı.
Ancak, ne suya ne de ulaşıma zam yaparken hiç "Benim bütçem sağlam.
Zam yapmasam da olur" demedi.
Kocaoğlu'nun şimdi de İzmir halkının bir nebze rahatlatan 90 dakika uygulamasının kaldırılması için harekete geçtiği öne sürülüyor.
İddiaya göre, ESHOT 90 dakika içinde iki ve daha fazla binişleri ücretsiz hale getiren uygulamanın kaldırılması için gizli bir çalışma başlattı. Buna göre, 2 lira 60 kuruş olan biniş ücretinde bir miktar indirim yapılacak. Ancak, 2 ve üzeri binişler için belli oranda ücret alınacak.
ESHOT, düzenlemeyle ilgili çalışmalarını tamamlayınca, onay için Kocaoğlu'na sunacak. Yani, olan gideceği yere gidebilmek için iki ve daha fazla toplu ulaşım aracı kullanmak zorunda olan İzmirlilere olacak.
Bugüne kadar 90 dakika uygulamasının sanıldığının aksine belediyeye yük getirmediğini söyleyen ve İzmirliler'e bunu bir lütuf yapıyormuş gibi sunan Başkan Kocaoğlu'na buradan seslenmek istiyorum: Ne değişti de şimdi 90 dakika uygulamasını kaldırmaya çalışıyorsun?
Eğer, sürekli "Bütçem sağlam, borçları sıfırladım, kredi notum yüksek" diye övünmesini biliyorsan elini vatandaşın cebinden çekmesini de öğren...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA