• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MİT TIR’ları ihanetinden Tezcan çıktı ERHAN GÜLENÇ

MİT TIR’ları ihanetinden Tezcan çıktı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.11.2017, 00:00

Türkiye'nin halk oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'faşist diktatör' diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan'ın bu sözlerinin 'kaba bir hakaretin' çok ötesinde FETÖ'nün bir 'algı operasyonu' olduğu kuşkusu giderek artıyor. Çünkü, Yeni Asır Gazetesi'nin dün FETÖ'cülerle samimi fotoğraflarını yayınladığı Tezcan'ın geçmişteki bazı icraatlarının FETÖ'nün operasyonlarıyla kesiştiği görülüyor.
FETÖ'nün Türkiye'ye yaptığı en büyük hainliklerden biri olan MİT TIR'ları operasyonuna destek verenlerden birinin de Bülent Tezcan olduğu anlaşıldı.
FETÖ'nün 3 yıl önce kendisine bağlı asker ve savcılarla Suriye'deki Türkmenlere silah götüren TIR'lara yönelik yaptığı operasyonlar büyük tartışmalar yaratmıştı.
FETÖ, Türkiye'nin bu TIR'ları DEAŞ ve El Kaide terör örgütlerine gönderdiği yönünde hem Türkiye hem de dünya kamuoyunda algı oluşturmak için büyük bir kampanya başlatmıştı.
FETÖ, medya ve siyasetteki uzantıları aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenlerin uluslararası hukuk açısından suç işledikleri algısı oluşturmaya çalışmıştı.
İşte bu propagandanın yoğun bir şekilde sürdürüldüğü dönemde Bülent Tezcan da sahne aldı. Tezcan, bu TIR'larla ilgili görüntülerin Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanmasından aylar önce FETÖ'cülerin baskınlar sırasında hazırladığı tutanakları açıklayıp deşifre etti. Üstelik bunu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kalbi TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla yaptı.
21 Temmuz 2014'te TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Tezcan, Adana'da FETÖ'cüler tarafından baskın yapılan 3 TIR'la ilgili hazırlanan tutanakları kamuoyuna açıkladı. Bunu yaptıktan sonra da adeta FETÖ sözcüsü gibi konuşan Tezcan, "Adana'da durdurulan TIR'larla Suriye'de El Kaide terör örgütüne ve DEAŞ'a silahlı terör örgütüne yasa dışı silah ve mühhimat götürüldüğü artık belgeleriyle ortaya çıktı" yalanını söyledi.
Tezcan'ın, FETÖ'yle bu işbirliğini de adeta açıktan yaptığı da ortaya çıktı.
Tezcan'ın FETÖ'cülerin hazırladığı bu belgeleri açıklayacağı ve CHP'nin FETÖ ile ortak bir operasyona hazırlandığı bu basın toplantısından günler önce basında yer aldı. Bir köşe yazarı, "Karşı casusluk faaliyeti olarak gösterilen Adana'daki MİT TIR'larına yönelik operasyonda ikinci perde açılıyor. FETÖ savcılarının çektirdiği görüntüler montajlanarak, Türkiye'ye karşı operasyonda CHP tarafından servise sokulacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan paralel savcıların oluşturduğu dosyayı büyük bir ifşaat gibi açıklayacak" diye yazdı.
Tezcan da aynen o yazıda belirtildiği gibi çıktı ve FETÖ'nün hazırladığı tutanakları o basın toplantısıyla açıkladı.

İŞTE SİYASİ AYAK

Hep diyorlar ya, FETÖ'nün siyasi ayağı nerede diye? İşte size siyasi ayak...
Biliyorsunuz, MİT TIR'larıyla ilgili görüntüleri manşet yaptığı için Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, bu ihanetinin ardından şu an Almanya'da firarda yaşıyor. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu da o görüntüleri Can Dündar'a verdiği gerekçesiyle hapiste yatıyor. Oysa MİT TIR'larıyla ilgili tutanakları Dündar'dan aylar önce açıklayan Bülent Tezcan ise hala FETÖ'yle söylem birliği yapıp Cumhurbaşkanı'na hakaret edebiliyor.
Başta da dedim ya Tezcan'ın 'faşist diktatör' sözlerinin 'kaba bir hakaretin' çok ötesinde bir 'algı operasyonu' olduğu kuşkuları artıyor diye...
Bu bilgiler ışığında insan ister istemez FETÖ'nün kirli propagandasının omurgasını oluşturan 'faşist diktatör' sözünü de Tezcan'a bu terör örgütün sufle ettiği kuşkusuna kapılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA