• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye kazanacak ERHAN GÜLENÇ

Türkiye kazanacak

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.10.2017, 00:00

Türkiye, Cumhuriyet'in 94. kuruluş yıldönümünü kutlarken yine çok kritik bir süreçten geçiyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle ikinci bir Kurtuluş Savaşı veriyoruz. Müttefik bildiklerimiz artık kendi gücünün farkına varan Türkiye'yi kuşatmak için her alanda saldırıyor.
ABD, güneyimizdeki teröristlere silah yardımı yaparak Türkiye'yi kuşatmaya çalışıyor.
Önümüzdeki yıllarda buradan Türkiye'ye cephe açılacağı beklentisi oluşmuş durumda.
Almanya'nın tutumu da zaten ortada. Seçimlerini bile "en çok hangimiz Türkiye düşmanıyız" yarışıyla yapıyorlar. Türkiye, tüm bu kuşatmaları kıracak ve dünyada hak ettiği güçlü yeri alacak.
Cumhuriyet'in nice kuruluş yıldönümlerini hep birlikte kutlayacağız.
Bayramınız kutlu olsun...

İYİ PARTİ-HDP İTTİFAKI

İyi Parti, kurulurken kendini net bir şekilde konumlandıramadı.
"Merkezde" olduğunu söyledi ama A Takımı'nda yer alan ve açıkça kariyer planlama çabasında oldukları görülen isimlere bakınca bunun bildiğimiz "merkez" değil, "ben merkez" olduğu anlaşıldı.
Açıkçası ben MHP'den ayrılıp kurulan bu partinin yarın bir gün PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yle bile ittifak kurabileceğini düşünüyorum. Üstelik bunu düşünmek için elimde ciddi bir bulgu da var.
İyi Parti'nin ikinci adamı konumundaki Genel Sekreter Aytun Çıray, tam bir HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hayranı çıktı. Hatırlarsınız CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, tutuklu Demirtaş'ı ziyaret etmiş ve çıkışta "Demirtaş'ın müthiş düşünceleri var. İlk duruşmadan itibaren söyleyecekleri çok önemli" demişti. O tarihte Çıray da "Demirtaş'ın bu ülkenin birliği, bütünlüğü, demokraksisi, özgürlüğü ve insanımızın kardeşliği için düşüncelerini dikkatlice dinleyeceğim" açıklaması yapmıştı.
Şimdi Çıray, partisinin ikinci adamı olarak İyi Parti-HDP ittifakının öncülüğünü yaparsa şaşırmamak lazım. Bu ülkenin birliği, bütünlüğü ve özgürlüğü için Demirtaş'ın söyleyeceklerine bel bağlayabilen birinden doğal olarak bu da beklenir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA