• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Birileri Aksünger’i durdursun ERHAN GÜLENÇ

Birileri Aksünger’i durdursun

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.11.2017, 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger'in son dönemde yaptığı açıklamaları okuyunca hayretler içerisinde kalıyorum. Aksünger, en son verdiği röportajda adeta terör seviciliği yaptı.
Teröre örgütüne destek vermekten tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı "tutsak" olarak nitelendirdi. Yine örgüte destek verme ve üye olmaktan tutuklanan diğer HDP'li vekil ve belediye başkanları için "tutsak tutuldukları" ifadesini kullandı. Aksünger, röportajda Demirtaş'ı övmede o kadar ileri gitti ki, "Demirtaş cezaevindeyken yapılacak çözüm tartışmaları bir yere varmaz" bile dedi.

PKK AĞZI

Hızını alamayan Aksünger, PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan ve ABD'nin ağır silahlarla donattığı PYD'ye de sahip çıktı. "CHP, PYD'ye bir parti olarak mı, yoksa 'terör örgütü' olarak mı bakıyor? Siz nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna, şu cevabı verdi: "AK Parti bir şey diyor diye onun arkasından bunu söylememiz, efendim Türk toplumu bize tepki duyar diye çekinmemiz bence çok yanlış. Ortada bir gerçek var. PYD bir partidir zaten. PYD, Rusya'da temsilcileri olan, hatta Avrupa Birliği ile devamlı görüşen bir partidir. Suriye PYD'yi tanımanın ötesinde, kantonları yöneten siyasi parti olarak tanımlıyor. Kim ne derse desin bu böyle." Bu "resmen PKK ağzıyla konuşmak" değil de nedir? Atatürk'ün kurduğu CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, nasıl böyle konuşabiliyor? Bu cesareti kimden ve kimlerden alıyor?
Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcınız Aksünger'in bu sözleri CHP'nin de resmi görüşü müdür?
CHP de Demirtaş'ı 'tutsak', PYD'yi de bir siyasi parti olarak mı görüyor? Siz, Atatürk'ün kurduğu partide siyaset yapmakla övünen CHP'liler bu sözleri içinize nasıl sindirebiliyorsunuz?
İçinizden çıkıp "Ne diyorsun Erdal Aksünger. Artık bir dur" diyecek tek bir kişi de mi yok?

İZMİRLİ SİZİ AFFETMEZ

İzmir, PKK'yla mücadelede en fazla şehit veren illerden biri. İzmirliler, terör örgütü PKK ve Türkiye'yi bölmeye çalışanlara karşı her zaman dik durdu.
Ancak, İzmir'den milletvekili seçilen bazı CHP'liler bu dik duruşu maalesef sergileyemiyor.
CHP ile PKK'nın siyasi uzantısı HDP arasındaki yakınlaşmada Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in yanı sıra bazı İzmirli milletvekillerini de hep en ön safta görüyoruz.
Örneğin, bir İzmir Milletvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'lilerle kol kola yürüyüş yaptı. Tuncay Özkan, hapisteki Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti ve kamuoyuna "Demirtaş'ın müthiş düşünceleri var. İlk duruşmasından itibaren söyleyecekleri çok önemli" açıklaması yaptı. Yine HDP'nin İzmir'de yaptığı teröristlere özgürlük eylemine ilk önce CHP'li vekiller Atila Sertel, Musa Çam ve Zeynep Altıok Akatlı gitti.
Bu dönemde PKK elebaşı Cemil Bayık, CHP ve HDP'ye birlik çağrısında bulundu.
Bayık'a, CHP kanadından olumlu cevap yine İzmir'den geldi. PKK'nın yayın organı ANF'ye konuşan Musa Çam, İzmirlilere bu eyleme destek çağrısı yaptı.
Meydanlarda birlikte olunması gerektiğini söyledi. AK Parti'ye karşı tek çıkış noktasının bu olduğunu söyleyen Çam, bu sözlerle, Cemil Bayık'ın çağrısına da bir anlamda "evet" demiş oldu.
İzmir'den oy alıp TBMM'ye giden bu CHP'li vekiller, artık terörle mücadelede İzmirliler ile aynı çizgiye gelmek zorunda. Yoksa, İzmirli onları affetmez..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA