• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
“Fetullah’ın askeri Bülent Tezcan” ERHAN GÜLENÇ

“Fetullah’ın askeri Bülent Tezcan”

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.11.2017, 00:00

Seçimle iş başına gelmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a FETÖ ile söylem birliği yaparak "faşist diktatör" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan'ın geçmiş icraatlarına bakınca hayretler içerisinde kalıyorum. Çünkü, Tezcan'ın canhıraş bir şekilde yaptığı, hatta uğruna dayaklar yediği birçok icraat FETÖ'nünkilerle kesişiyor.
Dün, FETÖ'nün Suriye Türkmenlerine yardım götüren MİT TIR'larıyla ilgili yaptığı ihanette FETÖ'cülerin hazırladığı tutanakların 21 Temmuz 2014'te bizzat Tezcan tarafından açıklandığını belirtmiştim.
FETÖ'yle birlikte Türkiye Cumhuriyeti devletini Suriye'deki DEAŞ ve El Kaide'ye silah yardımı yaptığı yalanıyla uluslararası arenada köşeye sıkıştırmaya çalışan Tezcan'ın FETÖ'nün savcı ve hakimlerini korumak için Meclis'te dayak da yediği ortaya çıktı.
2014 yılında hükümet, FETÖ'nün yargı içindeki yuvalanmasına son vermek için o dönemki Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'yla ilgili bir yasal düzenlemeyi gündeme getirdi. Ancak, bu düzenleme CHP'den garip bir şekilde büyük tepki gördü. Bülent Tezcan da düzenlemenin geçmemesi için Meclis'te olaylar çıkardı.

KÜRSÜYÜ İŞGAL ETTİ

Meclis genel kurulunda çıkan bir kavgada yediği yumruktan kaşı yarıldı.
15 Şubat 2014'te de yine genel kurulda HSYK kanun teklifi görüşülürken kürsüye çıktı. Tezcan, o zaman Başbakanlık görevini sürdüren Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili bugün yaptığı gibi yine "diktatör" hakaretinde bulundu ve yapılmak istenen düzenlemeye karşı çıktı. Tezcan, konuşma süresi bitmesine rağmen kürsüden inmedi ve kürsüyü işgal etti. Mikrofonunun kapatılmasına rağmen konuşmasını sürdürdü. Bunun üzerine bazı AK Parti milletvekilleri Tezcan'a müdahale etti. AK Parti ve CHP'li vekiller arasında kavga çıktı. Kavgada Tezcan'a yumruk atıldı.
O tarihte FETÖ'nün Ergenekon, Balyoz ve İzmir Askeri Casusluk kumpasları nedeniyle, içlerinde üst düzey subayların da olduğu yüzlerce kişi hapiste yatıyordu.
Bu hapiste yatanlardan biri olan Prof. Dr.
Yalçın Küçük, o tarihte bir internet sitesinde kaleme aldığı yazıda FETÖ'cü savcı ve hakimlerin yerinde kalması için adeta canını dişine takan Bülent Tezcan'a çok ağır ifadelerle yüklendi.

GÜLEN MADALYASI

Tezcan için "Fetullah'ın askeri" yakıştırması yapan Küçük şunları söyledi:
"Bülent Tezcan'a bir değil, iki 'Gülen Madalyası' veriyorum. HSYK yasası görüşülürken iki kez, yüzünü ve dişini parçalattı, müthiştirler.
Neden mi, Fetullah Gülen'in HSYK üyelerini koruyor ve savunuyordu.
Bizi tutuklatan, tutuklayan, mahkum eden heyetleri bu kurullar atadılar ve hiçbir itirazımız kabul edilmedi. Bizi zindanlara bunlar tıktılar, bunlar zindanları tutuyorlar ve 'Cehepe' bunu hiç umursamamaktadır.
Burada Gülen ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir fark yoktur ve göremiyoruz. Çıkışımızdan çok korkuyorlar ve haklıdırlar.
Biz hapisteyiz, 'Sen Bülent Tezcan', bizim için ne yaptın, nereni kırdırdın, düzelttiğin bir yerin var mı, işte sorumuz budur. Ancak 'Sen' Gülen'in adamlarını yerinde tutmak için iki kez bir yerlerini kırdırdın.
'Sen' Bülent Tezcan, 'Fetullah Gülen'in askeri' olarak savaşıyorsun.
Sizlerden utanıyorum." Dünkü yazımda da belirtmiştim, aranan FETÖ'nün siyasi ayağı işte burada diye...
Ardından da yüzde 52 oyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'na "faşist diktatör" sözünü Tezcan'a FETÖ'nün söylettirdiğine yönelik kuşkuların arttığını söylemiştim.
Haksız mıyım?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA