• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de ‘diktatör’ bombası ERHAN GÜLENÇ

CHP’de ‘diktatör’ bombası

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.11.2017, 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugüne kadar sandıkta bir türlü yenemediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sık sık siyasi nezakete yakışmayan bir üslupla eleştirdi.
Erdoğan için "diktatör bozuntusu" gibi çirkin ifadeler kullandı. Peki, girdiği her seçimi kazanmış Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı'na bu şekilde saldıran Kılıçdaroğlu, bir demokrasi havarisi mi?
Tabi ki değil...
Bunu ben değil partinin ağır topları dile getiriyor ve Kılıçdaroğlu'nu diktatörlükle suçluyor. Bunlardan biri CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce...
Hatırlarsınız Kılıçadaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP seçmenine Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday olarak dayattı ve hezimet yaşadı. Bunun ardından parti içinden sert eleştirilerle karşılaşan ve istifası istenen Kılıçdaroğlu, eleştirileri bastırmak için baskın kurultay kararı aldı.
O dönemde Genel Başkan adaylığını açıklayan İnce de Kılıçdaroğlu'nu diktatörlükle suçladı ve "Baskın kurultay yapılıyor.
4 sene önce demokratik söylemlerle gelip bugün partiyi diktatörlüğe getireceksiniz.
Kılıçdaroğlu milletvekillerini, belediye başkanlarını, MYK üyelerini ve Cumhurbaşkanı adayını tek başına belirledi. Partide demokrasi vadeden Kılıçdaroğlu gitti, yerine her şeyi tek başına belirleyen yapı geldi" diye konuştu.

ÇAKMUR'DAN SERT TEPKİ

​Kılıçdaroğlu'na son "diktatör" suçlaması İzmir'den, CHP'nin duayen bir isminden geldi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve eski Bakan Yüksel Çakmur, Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde Özlem Çerçioğlu'nun yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı göstereceklerini açıklamasına sert tepki gösterdi. Bir internet sitesine açıklamalar yapan Çakmur, Kılıçdaroğlu'nu "tek adamlık" ve "diktatörlükle" suçladı.
Habere göre Çakmur, şunları söyledi:
"Aydın'a gidiliyor, 'Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu sizi beğendim, belediye başkanı tayin ediyorum' deniyor. Bütün Aydın örgütüne en büyük saygısızlığı biz yapıyoruz. Tek adam diyoruz bugünkü iktidara. Kongrelerde nereye kadar üyenin verdiği katkı, il başkanını seçtiği yere kadar.
Kurultay delegelerini seçtiği yere kadar.
Asıl görev ondan sonra başlıyor. Nedir o Büyükşehir Belediye Başkan adayını seçmek. Nedir o ilçe belediye başkanını seçmek. Nedir o milletvekili seçmek. Peki orada ne oluyor? Yeter deniyor. Hadi bakalım evlerinize. Bundan sonra belediye başkanlarını ben tayin edeceğim. Tek adam rejimi diktatörlüktür." İnce'nin ardından Çakmur'dan da gelen bu eleştiriden sonra Kılıçdaroğlu'nun artık birine "diktatör" derken önce kendine bakması gerekiyor
.
AL SANA AAA

Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu...
Siz parasını ödeyip kredi derecelendirme kuruluşlarından aldığınız AAA notuyla övünedurun kent giderek içinden çıkılmaz bir hal alıyor. İzmirlileri çileden çıkaran trafiğe şimdi de İZSU darbe vurdu.
İZSU'nun Yeşildere Caddesi üzerindeki 2.5 kilometrelik ana su iletim hattının 6 ay sürecek yenileme çalışmalarına başlaması nedeniyle dün kilometrelerce uzunlukta araç kuyrukları oluştu. Dün o kuyrukta çile çeken İzmirlilere gidip "Kredi notumuz AAA" deseydiniz nasıl bir tepki alırdınız biliyorsunuz değil mi sayın Başkan?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA