• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İçimizdeki Amerikalıları da yeneceğiz ERHAN GÜLENÇ

İçimizdeki Amerikalıları da yeneceğiz

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.12.2017, 00:00

Büyüyen Türkiye, bugün dünya düzenine karşı sesi en gür çıkan ülkelerin başında geliyor. 5 büyük ülkenin güdümündeki Birleşmiş Milletler için "Dünya 5'ten büyüktür" diyen Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de ABD'nin tüm dünyayı isyan ettiren Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına en yüksek sesle itiraz ediyor.
Erdoğan, dün yine dünyanın bildiği ama dile getiremediği gerçekleri "bam bam bam" diye söyledi.
Erdoğan "ABD altında kendisinin imzası olduğu BM kararını yok saymıştır.
Kararı tanımıyoruz, yok hümmündedir.
İsrail işgal devletidir. Şu anda orada terör estiriyorlar. Niye? Ben güçlüyüm. Şunu açık ve net söylüyorum: Güçlü olmak haklı olmak anlamına gelmez" dedi.

ÇARPITMA HABERLER

Bugün bu sözleri söyleyebilecek ülke lideri sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.
Hatta, İslam dünyasının lideri olma iddiasındaki bazı Arap ülkeleri bırakın ABD'ye açıktan söz söylemeyi, perde arkasından onunla saf bile tutuyor.
Tabii Türkiye'nin böyle konuşması ve giderek güçlenmesi küresel güçleri rahatsız ediyor. Bugün Avrupa ve ABD basınında Türkiye ve Erdoğan aleyhine o kadar çok haber ve yorum yayınlanıyor ki, bunları okuyanlar bizi bir "öcü" olarak görüyor. Dün Erdoğan da bu haberlere dikkat çekti ve Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulma döneminde ABD'de Atatürk hakkında yayınlanan olumsuz ve çarpıtma haberlerden örnekler verdi.

HALK PRİM VERMİYOR

ABD'de gazetelerin Atatürk'ü Ekim 1922'de "Korkunç Türklerin en korkuncu" olarak bile tanımladığını anlatan Erdoğan, "Bu millet ne zaman ayağa kalkmaya çalışsa hemen terörist ve korkunç olmakla suçlanarak haklarında olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bugün Avrupa ve Amerikan medyasını takip ettiğinizde benzer ifadelerin şahsım ve günümüz Türkiyesi için de yapıldığına şahit oluyorsunuz. Bu da gösteriyor ki, biz millet olarak doğru yoldayız" ifadelerini kullandı.
Bugün Türk halkının büyük bölümü de Türkiye'nin üzerine oynanan bu oyunları görüyor ve bu tür algı operasyonlarına prim vermiyor. Ama içimizde maalesef bu algı operasyonlarına destek veren, hatta onlardan fazlasını yapmaya çalışan bir kesim ve siyasetçiler de var

UTANMASA GÖBEK ATARLAR

Örneğin, Türkiye, Suriye'deki Türkmenlere yardım gönderiyor. ABD'nin içimize yerleştirdiği FETÖ'cü hainler ve onlarla iş tutan bazı siyasetçiler Türkiye'yi DEAŞ'a silah göndermekle suçluyor.
Örneğin, ABD'de Rıza Sarraf üzerinden bir kumpas davası tezgahlanıyor.
İçimizdeki bazı siyasiler, bunu köpürtüyor da köpürtüyor. Türkiye'ye milyarlarca dolarlık yaptırım uygulansa, utanmayıp göbek bile atacaklar. İçimizdeki Amerikalı ve Avrupalıların bu söylemleriyle ilgili verilebilecek örnek sayısı bini geçer.
Bize Batılı ülkelerin yaptıklarından çok içimizdeki bu Amerikalı ve Avrupalılar zarar veriyor. Ama Türkiye dışarıdakileri de içeride onların sesi olanları da aşıp yoluna devam ediyor ve edecek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA