• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İşte Erdoğan bu yüzden hedefte ERHAN GÜLENÇ

İşte Erdoğan bu yüzden hedefte

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.12.2017, 00:00

ABD, İslam'ın kutsal şehirlerinden Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıyarak büyük bir ateşi yaktı. Dün, tüm dünyada Cuma namazı sonrası İsrail ve ABD protesto edildi.
Yanan bu ateş artık hiç sönmeyecek.
Bu süreçte Türkiye'nin o anlı şanlı birçok İslam ülkesine göre farkı bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya Müslümanlarının en büyük umudu olduğu tekrar görüldü. Başta Suudi Arabistan ve Mısır olmak üzere birçok İslam ülkesi lideri işgale yeterince ses çıkaramazken en güçlü tepki Türkiye'den geldi.
Erdoğan, "Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. İnsanlık vicdanına darbe vuracak bu adımın sonuçları İsrail ile diplomatik ilişkilerimizi koparma noktasına kadar gidebilir" resti çekti. Dünya liderleriyle Kudüs için diplomasi trafiği başlatan Erdoğan, Türkiye'nin dönem başkanı olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı'nı 13 Aralık'ta İstanbul'da olağanüstü topluyor.

ERDOĞAN SLOGANLARI

Erdoğan'ın bu açıklama ve girişimleri dünya Müslümanları arasında da büyük yankı buldu. Örneğin, dün Afganistan'daki protestolarda İsrail ve ABD kınanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kudüs'ü savunan duruşu alkışlandı. Ülkenin kuzeyinde Mezar-ı Şerif'te Ravzai Şerif Camisi'nde düzenlenen ve yüzlerce kişinin katıldığı gösteride "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun ABD", "Yaşasın İslam" ve "Yaşasın Erdoğan" sloganları atıldı.
Bu arada Eski Kudüs şehrinin Aslanlı Kapı bölgesindeki gösterilerde de Erdoğan sloganları yankılandı.
ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi Genel Sekreteri Usame Cemal, İsrail'e en net tepkinin Türkiye'den geldiğine dikkati çekti. Cemal, "Sadece Erdoğan İsrail'e karşı söylemini üst seviyeye taşıdı ve konunun sadece Filistin meselesi değil, ümmet meselesi olduğuna değindi" diye konuştu.

SUUDLARDAN DARBE

Türkiye ve Erdoğan, İslam dünyasının en gür sesi olurken o trilyon dolarlara sahip Suudi Arabistan ne yaptı dersiniz?
Amerikan New York Times gazetesinde yer alan bir haberde, son dönemde İsrail'le yakınlaşan Suudi Arabistan'ın Filistin'i adeta sattığı iddia edildi . Haberde son aylardaki icraatlarıyla ön plana çıkan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın geçtiğimiz ay Riyad'da Filistin lideri Mahmud Abbas ile yaptığı gizli görüşmenin detayları yer aldı.
İsimleri açıklanmayan üst düzey Suudi yetkililere dayandırılan habere göre, Prens Selman, Abbas'a "yeni bir Filistin planı" sundu. Buna göre planda "Filistin yönetimi, Doğu Kudüs'ten vazgeçecek. Abu Dis kurulacak Filistin devletinin başkenti olacak.
Filistin, Batı Şeria ile bağlantılı olmayan bölümde ve sadece kendi topraklarında geçerli olacak bir egemenlikle devlet olacak. İsrail'in yasadışı yerleşkeleri kalacak.
Filistin toprakları dışında yaşayan ve sayıları milyonları geçen Filistinli mülteciler ise topraklarına dönmeyecek" denildi. Selman'ın "Ya teklifi kabul et ya da istifa et" baskısı yaptığı Abbas'ın ise "Böyle bir teklifi hiçbir Filistinli kabul etmez" dediği kaydedildi. Bu tablo, Erdoğan'ın niye Batı ülkelerinin hedefinde olduğunu, Rıza Sarraf davası kumpası gibi bir çok tuzağın neden kurulduğunu da net bir şekilde gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA