• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Surda bir gedik açtık ERHAN GÜLENÇ

Surda bir gedik açtık

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.12.2017, 00:00

Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es (Necip Fazıl Kısakürek)

ABD'nin Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıması İslam dünyasında büyük bir şoka neden oldu. Hepimizin yüreği sızladı.
Ancak, bu şer adımdan bir hayır çıktı.
İslam ülkeleri, ABD ve İsrail işbirlikçisi birkaç Arap ülkesi yan çizse de, ilk defa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde tek yumruk oldu. İstanbul'da toplanan İslam ülkeleri liderleri ABD'ye "Sen Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyorsan biz de Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti tanıyoruz" resti çekti. Bu ABD'ye atılmış büyük bir gol oldu. ABD'nin nasıl bir şok içinde olduğunu İstanbul'da alınan bu kararla ilgili gazetecilerin sorularına muhatap olan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in cevap vermekte zorlanması en güzel şekilde anlatıyor.
Bu durum, ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek'in yukarıdaki şiirinde olduğu gibi küresel bazı güç odaklarının oluşturduğu dünya düzenini meydana getiren surda açılan ilk gedik olarak nitelendirilebilir.

UYUYAN DEV UYANDI

ABD, bu hamlesiyle adeta uyuyan bir devi uyandırdı. İslam ülkelerinin uyanışı ve bu noktaya gelmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, başrolü oynadı. İsrail'e Davos'ta "one minute" restiyle İslam dünyasında öne çıkan Erdoğan, bu zirveden sonra artık İslam aleminin tartışmasız lideri oldu.
Erdoğan, zaten ABD ve Batı'daki güç odaklarının hedefindeydi. Alınan bu kararın ardından Erdoğan'a yönelik saldırıların daha da şiddetleneceğini öngörmek için kahin olmaya gerek yok. Ancak, bu saldırılar bugüne kadar sökmedi. Bundan sonra da sökmeyecektir.
Sıra Arakan'da
İslam ülkeleri, "Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımakla" çok önemli bir adım attı ancak bu güçbirliği sadece bununla kalmamalı. Çünkü, Mynmar'da Arakanlı Müslümanlara yapılan zulüm durmuyor. Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Örgütü, Myanmar'da ordunun Ağustos ayında operasyonlar başlattığı Arakan eyaletinde ilk bir ay içinde en az 6 bin 700 Müslüman'ı öldürdüğünü iddia etti. 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar'da zulüm ve katliamlardan kaçarak Bangladeş'e geçen Arakanlı Müslümanların sayısıNIN 626 bine ulaştığı belirtiliyor. Arakan'da Müslümanlara karşı bir soykırım uygulanıyor. İslam ülkeleri nasıl aldıkları çarpıcı kararla Filistin ve Kudüs'ün yalnız olmadığını tüm dünyaya gösterdiyse Arakan için de benzeri bir adım atmak zorunda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA