• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yerli otoda İzmir-Manisa kapışması ERHAN GÜLENÇ

Yerli otoda İzmir-Manisa kapışması

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.12.2017, 00:00

İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun girişimiyle kentin yerli otomobil fabrikasına evsahipliği yapabilmesi için başlatılan girişim sürüyor. Ancak, şu ana kadar bu konuda ciddi bir mesafe alındığını göremedik. Bu durum açıkçası bize İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın bu girişimle ilgili söylediği "Bu ses böyle giderse Belkahve'yi geçmez" sözü doğru mu çıkacak diye düşündürtmüyor değil. Öte yandan, Ege'nin sanayi üssü olma yolunda ilerleyen Manisa'dan yerli otomobil konusunda hem de İzmir'de düzenlenen organizasyonda ciddi bir çıkış geldi. İzmir'de 5 babayiğitten biri olan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun da katılımıyla bir ödül töreni düzenleyen Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek, yerli otomobil konusunda iddialı açıklamalar yaptı.

TEK TAŞ PIRLANTA

Bölgelerinde otomotiv yan sanayiinde 50 firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Türek, "Uygun arazimiz de var. Yaklaşık bin dönüm. Bu arazi Türkiye'de yok Ahmet Bey (Zorlu). Bu tek taş pırlanta. İçinde tren çalışıyor. Araçlar fabrikadan yola çıkmadan, trene binerek hareket edecek limanlara. 300 bin metrekarelik lojistik merkezimiz var" diye konuştu. Arazisini bile belirleyen Manisa, işe İzmir'e göre adeta 1-0 önde başladı. Manisa gibi değişik bölgelerden bir çok kent de "Arazimiz hazır" mesajı vererek yerli otomobile talip oldu. Yerli otomobil için birçok avantaja sahip İzmir'in de bir an önce arazisini netleştirip atağa geçmesi şart.

İZMİR'E YENİ BAŞKAN MI GELİYOR?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2019'daki yerel seçimlerde aday olup olmayacağıyla ilgili verdiği farklı mesajlarla İzmirlilerle adeta dalga geçiyor. Bir aday olmayacağı yönünde konuşuyor ardından kararını 6 ay kala vereceğini söylüyor.
Ancak Kocaoğlu dalgasını geçedursun diğer yandan adaylık konusunda işi giderek zorlaşıyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "prensi" olarak nitelendirilen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 2019'da CHP'nin Büyükşehir adayı olma ihtimalinin giderek kuvvetlendiği dile getiriliyor.
Diğer yandan bazı ilçe belediye başkanları Kocaoğlu'na şirin gözükmek için "Başkanımız 2019'da da mutlaka aday olmalı" diye beyanatlar verirken parti içinde Kocaoğlu'na karşı cephe oluşmaya başladığı da görülüyor.
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'dan Kocaoğlu'na karşı çok konuşulacak bir çıkış geldi. Bir yerel gazeteye açıklama yapan Bayır, Kocaoğlu'nun yorulma görüldüğünü, İzmir'in yeni bir başkana hazırlanabileceğini söyledi. Bayır, Genel Merkeze İzmir'de başkan adayının belirlenmesi ve Kocaoğlu'nun dayatmalarının önüne geçilmesi konusunda bir de yöntem önerdi. Bayır, yapılacak kamuoyu araştırmalarında belirlenecek isimler arasında bir önseçim yapılması önerisinde bulunarak, "Böyle bir şey yapılırsa daha çok arkadaşımızın aday olacağını düşünüyorum.
Genel Merkezin artık 'Ben başkan olmak istiyorum' dayatmasına boyun eğmeyeceğini düşünüyorum. İzmir yeni bir başkana hazırlanabilir" dedi.
Soyer'in ismi giderek ön plana çıkarken oluşmakta olan karşı cephe Kocaoğlu'nun işinin bu dönem hiç kolay olmayacağını ortaya koyuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA